Erfaring

Tilbage i 1988 startede Karen hos Unilever, hvor hun de følgende godt 12 år avancerede internt, og i 2007 blev Nordic Marketing Manager for Knorr-brandet. Siden har Karen siddet mere end otte år hos Københavns Lufthavn, senest som Director, E-commerce, Marketing & Parking, og de seneste år har hun været Gyldendals kommercielle direktør.

Motivation

For et par år tilbage besluttede Gyldendal, at det var på tide at komme på ret økonomisk kurs igen – og Karen Bender blev hentet ind. Lige siden har Karen siddet med det kommercielle ansvar for Danmarks største forlag, hvor hendes strategiske tække og digitale kunnen har skrevet vækst og nye initiativer ind i forretningen. I 2019 øgede Gyldendal omsætningen til 881 mio. kroner og fik et overskud på 21 mio. kroner før skat, og til trods for at det forgangne coronaår har sat forlaget på prøve, kan de igen se tilbage på en lille stigning i omsætningen. Karen har været forfatter til en dybere markeds- og forbrugerforståelse og en forbedret digital markedsføringsindsats. Dette har i 2020 bl.a. budt på lancering af streamingtjenesten ”Chapter” og en nystiftet og ”coronavenlig”
bogfestival. The M List byder Karen velkommen tilbage på listen!

 

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2020?

Sammen med mit ledelsesteam, er vi lykkedes med en succesrig transformation af den  kommercielle afdeling, som i høj grad har bidraget til den markante fremgang for forlaget i år. 

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2021?

Sikre fremdrift – holde tempo og fortsat løfte og udfordre en dygtig organisationen og mig selv. 

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL ÆNDRE SIG I 2021?

I takt med at organisationen udvikler sig, forventer jeg at bruge mere tid på strategisk ledelse og udvikling og mindre på daglig drift – det ser jeg frem til. 

HVILKE TENDENSER I BRANCHEN VIL DU GERNE SE MERE AF I 2021?

COVID-19 har gjort os bedre til at tænke ud af boksen og i alternative løsninger for at sikre forretningen. Det håber jeg, vi kan holde fast i. 

HVAD HAR VI LÆRT IGENNEM CORONAKRISEN OG DEN TRANSFORMATION, DEN HAR SKABT?

Hvor uforudsigelig verden er, og hvor hurtigt vi adapterer nye betingelser og skaber ny adfærd. 

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

Uanset branche og rolle: Alle som er udfordret af COVID-19. Som kæmper for at deres livsværk kan fortsætte og for, at deres arbejdspladser overlever. Som trods fortsat dårlige nyheder og nye restriktioner ikke giver op, men målrettet forsøger at tilpasse sig de konstant ændrede markedsbetingelser. De får min dybeste respekt.