Erfaring

I 2005 startede Peter hos Sony Computer Entertainment (Nordisk Film Inter- active), hvor han over en godt 11-årig periode varetog diverse funktioner. Han rykkede siden videre til hummel og Nordic Game Supply, inden han startede i sin nuværende stilling som Director of Marketing Nordics/Baltics hos Sony Interactive Entertainment Europe.

Motivation

Med stor strategisk pondus og kommerciel begavelse har Peter Steen Litrup taget PlayStation-brandet med på en spændende rejse. Gennem en holistisk tilgang til krydsfeltet mellem brandpositionering og kommerciel kommuni- kation er det lykkedes Peter at sikre virksomheden en førende brandposition og et flot resultat på de kommercielle KPI’er. Trods et udfordrende 2020 med COVID-19 stod Peter i spidsen for en vellykket PS5-lanceringskampagne. Det vidner om en marketer gjort af det rigtige stof, der formår at stå distancen og tage udfordringerne op. Peter er karakteriseret ved en evne til at løfte ledelsesdisciplinen til et nyt niveau, alt imens brandstyrke, kreativitet og kommunikation fastholdes på tværs af kanaler. Peter bydes derfor et varmt velkommen til The M List 2021.

Hvad har været din største professionelle succes i 2020?

Lancering af PS5. Noget som kun sker hvert 7. år og normalt kræver, at pro- duktet kommer i hænderne på så mange forbrugere som muligt – hvilket blev umuliggjort af COVID-19. Pandemien gjorde at vi flere gange måtte re-tænke hele lanceringen, for til sidst at ende ud med en ny udfordring – skaffe kon- soller nok til at møde den kæmpe efterspørgsel.

Hvad bliver din største professionelle udfordring i 2021?

Dygtige brands er transparente, autentiske og sårbare. Vi skal evne at skabe ægte, relevant kommunikation i øjenhøjde med vores gamers. Med et kæmpe brand følger en kæmpe forpligtelse, og det betyder, at vi som brand skal personificeres på en måde, så vi forbliver relevante og taler med og ikke til gamerne og dermed fastholder vores Raison d’être.

Hvordan forventer du, at din rolle vil ændre sig i 2021?

Hvor CMO-rollen de sidste par år har fokuseret meget på styrkelse af tekno- logikompetencer og brug af tech-stack, tror jeg fremtidig succes vil afhænge af evnen til at engagere kunden. Vi skal bygge bro mellem traditionel og digital marketing og skabe en tættere relation og en dybere forståelse af kunderejsen og kundens motiver.

Hvilke tendenser i branchen vil du gerne se mere af i 2021?

Human centric marketing hvor vi kommunikerer mere med målgruppen i øjenhøjde og med fokus på både sind (det rationelle), hjerte (det følelses- mæssige) og det sensitive (latente bekymringer/aspiration). Brands bør humanisere kundeforholdet og skabe følelsesmæssige forbindelser. Det er på tide at lytte mere til forbrugeren og mindre til aktionæren.

Hvad har vi lært igennem Coronakrisen og den transformation, den har skabt?

Vi er vågnet op til et helt nyt game, hvor brands i højere grad forventes at indgå i forbrugerens hverdag på nye måder. Relevans og indlevelse har aldrig været vigtigere. VR kan fx skabe relevans (sammen hver for sig) ved fx møder, konferencer, koncerter og bliver (måske) “the new normal”.

Hvem i branchen fortjener et skulderklap – og hvorfor?

Et virtuelt high-five til alle i branchen der har gennemlevet et svært/ud- fordrende 2020. Derudover en stor tak til hele mit marketingteam og alle “unsong heroes”, som fortjener al rosen – uden dem, ingen resultater. De møder hver dag op med et agilt/omstillingsparat mindset til at levere varen under konstant foranderlige forhold. I er for seje!