Erfaring

I 1998 begyndte Michael sin karriere hos Happy Advertising som Partner & Client Manager. Ni år senere startede han hos Kop&Kande som Marketing Manager og i 2009 hos Expert. I dag sidder Michael hos JYSK i stillingen som Marketing Director. En stilling han har haft siden 2014.

Motivation

Michael Gade er en skarp marketer, som har stået i spidsen for JYSKs marketingaktiviteter – en rolle der i den grad kræver en finger på pulsen. Koncernens marketingenhed dækker over 2.800 butikker i 27 lande og et budget på omkring to milliarder kroner. Udover at Michael gør sig fortjent til en plads på The M List grundet det i sig selv store ansvarsområde, har han skabt solide resultater for forretningen. Michael stod i spidsen for koncernens største re- branding-projekt nogensinde, da næsten 1.000 JYSK-ejede butikker i Tyskland skulle erstattes med navnet JYSK. JYSKs succeshistorier afspejles ligeledes internt i koncernen, og de kan glæde sig over, at blive valgt ind på Forbes liste af “Verdens bedste arbejdspladser” i 2021. Stor fremgang på flere fronter. Michael stryger direkte ind på The M List og som nomineret til Årets CMO 2022.

 

HVAD HAR VÆRET DET SVÆRESTE FOR DIG I DET FORGANGNE ÅR?

2021 har på mange måder været et både spændende og udfordrende år. En af de store udfordringer har været at balancere de kortsigtede initiativer mod den langsigtede effekt i et konstant udviklende marked, hvor referencedata er med høj bias.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2022?

Vi har igangsat et stort “optimise media spend”-projekt. Dette kombineret med et øget brandfokus vil uden tvivl blive rigtig udfordrende. Ud over dette sker der en række strukturelle ændringer: Inflation, EU-direktiver, arbejds- markedet, som helt sikkert også kommer til at udfordre os.

HVAD HAR VÆRET MEST VIGTIGT FOR DIN SUCCES I ÅR?

Et virkelig kompetent og motiveret JYSK marketingteam kombineret med det mandat, som marketing har fået i JYSK.

HVAD SAVNER DU, AT BRANCHEN DISKUTERER MERE?

Jeg kunne godt tænke mig mere fokus på de langsigtede indsatser og effekter.

PÅ HVILKE(T) OMRÅDE(R) SER DU GERNE AT BRANCHEN UDVIKLER SIG?

Fokus på, hvordan vi som branche på den lange bane kan være med til at skabe succes.

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

Alle, der i øjeblikket bakker op om de store internationale udfordringer.