Erfaring

Ørnulf har været forbi Leo Burnett Oslo, TRY Reklamebyrå, Naked Commu- nications og Kitchen/Publicis Groupe, inden han i 2014 trådte indenfor The North Alliance. Efter seks år i stillingen som Strategy Director hos NoA, har Ørnulf siden januar 2021 kunne kalde sig CEO hos & Co., som er en del af den nordiske alliance.

Motivation

Siden 2014 har Ørnulf Johnsen taget en aktiv del i NoA-netværket, hvor han har bevist, at kunne forene netværkets kernekompetencer med imponerende kundeindsigter. Dette har udmærket hans profil i både branchen og netværket, hvorfor han i januar 2021 tiltrådte CEO-posten for & Co. Som ny CEO kan Ørnulf glæde sig ved, at 2021 bragte den internationale titel som årets bureau i Europa ved Epica Awards og en Grand Prix for kampagnefilmen: “Hjelm har alle dage været en god idé”. & Co. stormer fremad, alt imens Ørnulf baner en klar retning med “forandring” som kernebegreb, der har til formål at accelerere fremtidens transformationsprocesser. Med en vision om kontinuerlig for- nyelse sætter Ørnulf tårnhøje forventninger til 2022, og med hans empatiske og strategisk funderede mindset, er der stor tiltro fra The M List. Ørnulf bydes

 

HVAD HAR VÆRET DET SVÆRESTE FOR DIG I DET FORGANGNE ÅR?

Det er utvivlsomt at tage overtage direktørstolen i & Co. Det var selvfølgelig virkelig motiverende, men den kom også med et stort ansvar – for både de utrolig skønne menneskene som arbejder her, men også for relationerne og forretningen som vi har bygget op over de sidste mange år. Jeg er meget taknemlig, for den modtagelsen jeg har fået.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2022?

Vi lever i en omskiftelig tid, og vi opererer i et marked i stor ændring. Min største udfordring er nok, at bidrage til at udvikle det markedet vi opererer 1. Kreativ reklame giver fantastiske resultater, men kreativ storytelling kan meget mere. Vi skal gå fra at operere i et nedadgående marked, til at operere i et voksende marked.

HVAD HAR VÆRET MEST VIGTIGT FOR DIN SUCCES I ÅR?

Helt klart at hele & Co. og alle vores kunder, som har modtaget mig med åbne arme og virkelig ønsket, at jeg skulle lykkes.

HVAD SAVNER DU, AT BRANCHEN DISKUTERER MERE?

Jeg ville ønske, at vi kikker mere på potentialet, i det vi kan. Ikke på bekostning af vores håndværk, men for at øge forståelsen af værdien af vores kreativitet, både internt i branchen og overfor virksomheder og organisationer.

PÅ HVILKE(T) OMRÅDE(R) SER DU GERNE AT BRANCHEN UDVIKLER SIG?

Kreativ storytelling har et stort potentiale i forhold til at skabe forståelse og motivation, og derigennem bidrage til at mobilisere organisationer og transformere virksomheder. Dette er en ny arena, hvor vi allerede kan vise meget gode resultater, men som mange ”traditionelle” forretningsfolk endnu ikke er opmærksomme på.

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

Jeg synes, at Lisbeth Collignon i VELUX fortjener et skulderklap. Jeg tror ikke, at der er så mange, som forstår hvilken stor ændringsrejse, hun leder i VELUX og hvilke flotte resultater, hun er i gang med at opnå.