Erfaring

I 2001 startede Ralf sin karriere hos The Brand Union som Brand Consultant. Derefter kom han til Sigma som Client Lead i 2002, før han i 2004 kom til bureauet Advice i rollen som Partner & CCO, hvor han har været lige siden. Ralf varetager derudover også forskellige bestyrelsesposter.

Motivation

Ralf Lodberg har vist sig at være en kommunikativ schweizerkniv i branchen, når det kommer til at forene strategi, branding og kreativ konceptudvikling med at drive forretning for bureauet Advice. Som mangeårig Partner & CCO for kommunikations- og reklamebureauet, har Ralf knækket koden til levere geniale og strategiske full-service-løsninger for kundekartoteket. Ralf har i mere end 18 år formået, at positionere Advice, som en af branchens vigtigste spillere. Udover synlighed i branchen, kan bureauets succes samt adskillige priser og nomineringer tilskrives Ralfs naturlige sans for, at kombinere det digitale med uforlignelig flair for kommunikation og branding, uden at for- glemme kreativiteten. Det er Ralfs ledelseskompetencer og visionære meritter, der gør ham til en selvskreven profil på årets The M List 2022.

 

HVAD HAR VÆRET DET SVÆRESTE FOR DIG I DET FORGANGNE ÅR?

At navigere Advice stemningsmæssigt ud af den sidste fase af corona og post-corona. Det er gået godt, men vi er alle blevet lidt slidt de sidste to år, og der er meget individuelt, hvordan vi har det nu.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2022?

At holde vores høje kreative niveau samtidig med, at vi også skal have gjort vores teknologikompetencer meget mere synlige. Og så rekruttering, rekruttering, rekruttering.

HVAD HAR VÆRET MEST VIGTIGT FOR DIN SUCCES I ÅR?

Der har være kombinationen af, at vi er nået til et niveau, som vi har brugt mange år på at etablere. Og samtidig, at vi har fået det rette niveau af nye ledere og medarbejdere til at holde energiniveauer og udvikle os videre.

HVAD SAVNER DU, AT BRANCHEN DISKUTERER MERE?

Jeg savner en dyb og nuanceret debat om bæredygtighed.

PÅ HVILKE(T) OMRÅDE(R) SER DU GERNE AT BRANCHEN UDVIKLER SIG?

Vi skal professionalisere os selv og tage ansvar. Det betyder også, at vores selvværd og image vil forbedres over tid. Det her er en branche af de mest skønne kreative mennesker med hjertet på rette sted, men det er ikke det, vi er kendt for.

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

Det må være de folk, der lige nu knokler i døgndrift hos UNICEF (og andre steder) for at samle penge ind til Ukraine, og sikre at hjælpen kommer frem.