Erfaring

I 1998 stiftede Rasmus brandbureauet e-Types, hvor han lige siden har siddet i direktørstolen i stillingen som Creative Director. Ved siden af sit virke hos e-Types, har Rasmus været bestyrelsesmedlem af bl.a. Sort/Hvid, Danish Design Council og Dansk Design Center.

Motivation

Rasmus Drucker Ibfelt har år efter år bevist, at være i blandt landets mest kompetente og kreative designprofiler, og med et øje på e-Types perlerække af vundne priser, er i år ingen undtagelse. Med Rasmus i direktørstolen formår de at levere designkoncepter, som emmer af nytænkning og en udpræget forståelse for både kunden og branchen. Takket være Rasmus’ kompromisløse designprofil og strategiske ærinder, kan e-Types bryste sig over en kundeskarer bestående af landets mest anerkendte virksomheder. Bl.a. Fritz Hansen og Bang & Olufsen samt syv vundne priser ved Creative Circle 2021. Rasmus evner at skabe en attraktiv forrentning med sin forståelse for samfundets trends, og han formår at videreformidle kreativiteten i et sprog, som vækker opsigt og forståelse i omverdenen. Han er en kreativ stjerne, som stryger ind på The M List 2022.

 

HVAD HAR VÆRET DET SVÆRESTE FOR DIG I DET FORGANGNE ÅR?

Det sidste år har været præget af ekstrem travlhed, hvilket naturligvis er fantastisk. Udfordringen for mig har været, at finde de rette talenter til at løse projekterne, samtidig med covid har skabt en del hjemmearbejde og sygdom. Den balance har været svær.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2022?

At finde flere talenter, som kan være en del af e-Types, er en større udfordring. Det er virkeligt svært, at finde mennesker med den rette faglighed i en verden, hvor alle lige nu har travlt og der er kamp om talenterne. Der skal vi være skarpe i, hvad vi kan tilbyde.

HVAD HAR VÆRET MEST VIGTIGT FOR DIN SUCCES I ÅR?

For mig er det en succes, at jeg sammen med mine partnere har gennemført et mindre generationsskifte i vores partnergruppe, og at vi har fået integreret nye yngre kræfter, som sammen med os, kan fortsætte vores udvikling som bureau.

HVAD SAVNER DU, AT BRANCHEN DISKUTERER MERE?

Uafhængighed. Jeg oplever, at utrolig mange af vores konkurrenter sælger deres bureauer til kapitalfondsejede bureaukæder. Det kan der være mange gode grunde til, men jeg er ikke sikker på, at det er den rette vej til fastholdelse af medarbejdere og højt kreativt niveau. Måske der findes andre konstruktioner. Det kunne være spændende at diskutere.

PÅ HVILKE(T) OMRÅDE(R) SER DU GERNE AT BRANCHEN UDVIKLER SIG?

Jeg tror, at store dele af vores branche har et endnu større internationalt potentiale. Vi har en særlig tilgang, en æstetik og mindset som internationalt er ret attraktivt. Vi bør tro mere på, at vi kan erobre verden som branche.

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

Kæmpe skulderklap til alle de unge entreprenante derude som starter deres eget bureau. Som vil vise sådan nogle 25 år gamle bureauer som os, at de er kommet for at udfordre os. Uden dem kan vi ikke holde os skarpe.