Erfaring

Roar kom til Creuna i 2007 i stillingen som Senior Project Manager, og efter ni år og varetægt af diverse stillinger, kunne han kalde sig CEO. I forbindelse med at Creuna fusionerede til Knowit i slutningen af 2020, tiltrådte Roar sin nuværende stilling som CEO i Knowit Experience Danmark.

Motivation

Efter 20 år kom slutningen på Creuna-brandet, som fusionerede til Knowit Experience, og med Roar Nissen i fronten under Creunas afsked, sluttede bureauet på toppen herhjemme. Fusionen blev en succes, da Knowit indtog positionen som et af nordens største digitale bureauer med en klar førerposition på Commerce og Customer Experience-området. Med Roars position som CEO i Knowit, har han et enormt ledelsesansvar, og der hersker ingen tvivl om, at Roar mestrer ansvaret med sine imponerende faglige og menneskelige indsigter. Roar formår at drive forretningen med et stringent fokus på design, teknologi og kommunikation, der både udmærker sig ved økonomisk vækst og en række vundne priser bl.a. ved European Design Awards 2021. Som et strategisk fyrtårn, der skaber engagement og retning er Roar en genganger på The M List.

 

HVAD HAR VÆRET DET SVÆRESTE FOR DIG I DET FORGANGNE ÅR?

Vi har i 2021 sagt farvel til Creuna-brandet og er gået all in på Knowit Experience. Kulturelt, praktisk og kommunikativt kræver det en del arbejde og tankevirksomhed, at sige farvel til et meget etableret brand.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2022?

Den er i fuld gang. Vi har et team i Ukraine, som vi værdsætter utroligt meget – både professionelt og personligt. Vi gør alt, hvad der er i vores magt for at hjælpe dem – i en helt absurd urimelig situation. Det er en situation og en udfordring, som vi aldrig har stået i før, og som jeg aldrig håber, vi kommer til at opleve igen.

HVAD HAR VÆRET MEST VIGTIGT FOR DIN SUCCES I ÅR?

Det samme som hvert eneste år. Mine kolleger.

HVAD SAVNER DU, AT BRANCHEN DISKUTERER MERE?

Diversitet og inklusion. Vi er måske kommet et lille stykke, men vi er stadig langt fra at skabe lige karriere- og arbejdsvilkår for alle. Ikke mindst når det handler om de ubevidste bias, som vi alle ser verden igennem hver eneste dag.

PÅ HVILKE(T) OMRÅDE(R) SER DU GERNE AT BRANCHEN UDVIKLER SIG?

Vores branche er exceptionelt fyldt af floskler, buzz og selvfed kommunikation. Jeg håber, at branchen og vores kunder får øjnene endnu mere op for, at vores rolle primært er, at skabe resultater og opføre os ordentligt mens vi gør det.

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

Mine nye kolleger fra Strømlin og 1508. Jeg ved af erfaring, at det er en stor ting, at blive en del af noget større, når man har været sig selv længe i en god og fasttømret kultur. Jeg oplever alligevel en enorm nysgerrighed og masser af positive vibrationer fra deres side, og jeg glæder mig meget over, at de er blevet en del af “familien”.