Erfaring

En toårig traineestilling hos Designit ledte i 2004 til en fastansættelse som Graphic Designer hos selvsamme virksomhed. Efter blot to år i stillingen hos Designit, søgte Johanne nye udfordringer, og i 2006 indgik hun i stiftelsen af det digitale bureau, Hello Monday. Her har Johanne siden fungeret som partner og designer, hvor hun fortsat varetager ledelsen af bureauet i samvirke med sine medstiftere.

Motivation

I samvirke med Jeppe Aaen, Andreas Anderskou og Anders Jessen stiftede Johanne Bruun Rasmussen i 2006 det kreativt/digitale bureau, Hello Monday, som specialiserer sig i innovative, digitale løsninger og visuelle designs. Her har Johanne med æstetisk tæft og kreativ nytænkning, medvirket i udviklingen af nogle af bureauets mest påfaldende projekter for en imponerende kundeportefølje, herunder Google, LEGO og Meta. Hello Monday har høstet et utal af priser for sit arbejde i både nationalt og internationalt regi, herunder Webby Awards og Cannes Lions, og har i 2022 desuden kunne fejre deres indgåelse i den internationale bureaugruppe, DEPT. Johannes stærke design og art arbejde er med til at definere Hello Mondays position, som en af verdens førende digitale bureauer i branchen, hvilket ubestride- ligt tilkommer hende en plads på The M List i 2023!

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Representation. Endelig har dele af branchen forstået, at hvis vi insisterer på diversitet, så avler det ægte diversitet og dermed mere lighed, og hvem ved måske på sigt bedre løsninger på de udfordringer vores generation står med.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Diversitet. De sidste års M-lister afslører fx, at vi kun er begyndt at kradse i repræ- sentations-overfladen. Men kravet om diversitet spirrer heldigvis hos kunderne. I USA får man slet ikke lov til at byde ind, hvis man ikke stiller med et blandet hold.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Uanset om man ansætter folk, sætter et projektteam, eller laver en liste over dygtige folk, skal man spørge sig selv: Afspejler fordelingen mellem køn og etnisitet befolkningen? Repræsenteres et bredt aldersspænd? eller er vi for homogene?

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Vi kan gå forest med de lavest hængende frugter, tage de fleste præsentationer og kundemøder online, tilbyde grønne frokostordninger osv. Men vi kan også se, om vi kan spotte og aktiverer alle de grønne muligheder, der ligger i et projekt.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Heldigvis ikke så meget. Generelt er budgettene blevet lidt mindre, men så rykker vi tættere sammen i bussen og hjælper hinanden, hvis der skal løbes stærkere.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Vi gennemførte en spændene og vellykket fusion med Dept®. Vi blev Certified B corporation, og mine tre medpartnere og jeg modtog Creative Circles ‘Creative Achievement Award’. Vi vandt et hav af awards, og blev vist årets digitale bureau endnu engang.