Erfaring

Mark indledte sin karriere som Copywriter hos bl.a. Courage og Ogilvy & Mather, før han i 2007 blev ansat i en Creative-rolle. Først hos BBDO og senere Advance & Wasabi. Mark var kort forbi Creuna, og tog derefter til Wasabi, som overgik til Mindshare i 2013, i en rolle som Creative Director. Mark ankom til Advice i 2015, hvor han, med undtagelse af et kort ophold hos Patchwork Group i 2016/17, har været at finde siden, og i dag som Creative Director.

Motivation

Mark Mikael Müller har med sine +15 års brancheerfaring inden for den danske reklameverden opbygget en imponerende portefølje af kreative kampagner og løsninger til en bred vifte af kunder, herunder nogle af dansk erhvervslivs største brands. Med sit kyndige håndelag inden for strategisk- og kreativ konceptudvik- ling, der formår at udstråle dugfrisk nytænkning såvel som funktionel effektivitet, tager Mark del i væksten hos et af Danmarks førende reklame- og kommunikati-onsbureauer. Disse evner har i de seneste år udmøntet sig i en række succesfulde reklamefilm og kampagner for DOT, Sundhedsstyrelsen og Forsvaret. Kampagner som har ført til priser ved bl.a. the TRUE award. Med enorm ildhu og dedikation til branchen og inspirerende tilgang til ledelse og idéudvikling, er Marks debut på The M List i særdeleshed fortjent!

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Forandring. Gennem mange år har vi taget tilløb til den samfundsevolution, vi står midt i nu. Identitet, diversitet, klima, kriser og kunstig intelligens. Her skal vores branche være omstillingsparat på et niveau, som vi slet ikke kan forestille os.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Overlevelse. Især når det gælder rekruttering af nye talenter. Hvor det i gamle dage var en drøm at lave fede koncepter til et stort vaskepulverbrand, kæmper mange unge nu med at se sig selv som medskyldige i et øget forbrug.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Kreativitet. Især når det handler om at gøre vores branche attraktiv for andre typer mennesker. Vi skal udvide horisonten i forhold til køn, etnicitet, nationalitet, social status og alder især. At der ikke er flere over 50, er jo en joke.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Ved at gå forrest. Stille krav til os selv og vores kunder. Vi ser ind i et marked, der forhåbentligt bliver mere reguleret. Og med god grund. Alene det digitale økosystem i reklamebranchen står for næsten 5 % af verdens udledning af drivhusgasser.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Positivt. Det har fået os, og mange af vores kunder til at blive endnu mere optaget af, hvad der sker i samfundet omkring os. Generelt skærper kriser vores alle sammens evne til at se skarpere på, hvordan vi reelt skaber værdi for hinanden.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Fagligt: Imagekampagne for DOT – Din Offentlige Transport. At det lykkes at brande den kollektive transport på en overskudsagtig måde med humor. Personligt: At jeg er blevet bedre til at sige nej til opgaver, jeg ikke er god til.