Erfaring

Mette indledte karrieren hos Dandy Group, hvorefter hun rykkede til envision som Account Manager. I 2002 kom hun til Semper AB som Brand Manager, før hun tog til Tulip som Global Category Manager. I 2010 kom hun til Arla Food, hvor hun senest sad som Director, European Category Development, før hun efter syv år indtog rollen som VP hos Danish Crown, hvor hun i dag e Global Vice President, Categories, Marketing & Consumer Experience.

Motivation

Mette Schacht Færch er tilbage på The M List på en velfortjent plads. Med en imponerende forståelse for komplekse FMCG-løsninger, driver hun marketingindsatserne ved Danish Crown. Ydermere er hun i efteråret 2022 blevet ansvarlig for sustainability-området, og i kombination med markedsføringen driver hun den grønne agenda hos Danish Crown. Mette er dermed med til at drive den vigtige agenda om at transformere dansk landbrug. En imponerende bedrift uden lige. Mette er en unik profil i dansk detailhandel, og hun formår virkelig at tænke frem- adrettet i hendes tilgang til bæredygtighed. Samtidig sidder Mette også på en ræk- ke bestyrelsesposter hos både Food & Bio Cluster Denmark og Friland A/S, hvilket cementerer hendes indgående branchekendskab, og i kombination med hendes profil, som en dygtig marketer, er hun tilbage på listen i 2023.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Vi har de seneste år in-sourcet flere opgaver (digital, design, kampagneudvikling, forbrugertest mv.), og satte i 2022 yderligere fokus på at udbygge vores in-house agency. Gevinsten er høj kvalitet, lavere omkostninger og tid. Det vil vi se mere af!

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Greenhushing er en klar udfordring! Bæredygtighed er vigtigt for os, vores kunder og forbrugerne. Lige nu er der et øget fokus på pris hos forbrugerne, men vi SKAL turde fortsætte med kommunikation om vores bæredygtighedsambition og initiativer.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Der er fortsat behov for klar og tydelig vejledning på området, så vi kan skabe god klimakommunikation. Virksomhederne SKAL kunne kommunikere om deres initiativer og fremskridt, og hjælpe forbrugerne til at vælge de mest bæredygtige alternativer.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Vi skal arbejde sammen om bedre lovgivning og mere tydelig vejledning for god klimakommunikation. Ingen er tjent med uklare eller udokumenterede budskaber eller alt for kreative vinklinger. Taber vi forbrugerne, så taber vi alle sammen.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Stigende priser og ændret forbrugeradfærd med øget fokus på lave priser, promotions og private label har krævet hurtig tilpasning af produktløsninger og ændringer i kampagnefokus, medievalg og -investering. Vi er blevet gode til at omstille os.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Vores satsning med Den Grønne Slagter Veggie-serien har været en succes, og vi er i dag markedsleder i flere kategorier. En fantastisk flot kampagne, som skabte masser af prøvning og sikrede en høj genkøbsgrad – og en positiv effekt på vores omdømme!