Erfaring

Mia startede sin karriere hos L’Oréal, hvor hun senest sad som Brand Manager. I 2008 indtog hun rollen som Marketing Manager hos Lekolar LEIKA, hvorefter hun kom til DLG i en tilsvarende rolle. Herefter rykkede hun til CARL HANSEN & SØN som Marketing Project Manager, og sad senest som Marketing Manager, Europe. I 2018 kom hun til MENU i stillingen som Marketing Manager, før hun, blot et år efter, indtrådte i sin nuværende rolle som CMO.

Motivation

Mia Dalgas er én af The M Lists nyeste skud på stammen i 2023. Som CMO for det danske møbel- og designbrand MENU, står Mia i spidsen for at drive virksomhedens kreative branding-, strategiske- og kommunikative markedsføringsinitiativer på tværs af digitale og fysiske kanaler. Med Mia ved styrepinden, forstår Menu sig på eminent afbalancering af produktsortiment og livsstil, som gør sig bemærket i kampagner og samarbejder med bl.a. The Lobby CPH og The Audo, der emmer af visuel kreativitet og originalt ophav. I al sin herlighed har Mia været en stor driv- kraft i udviklingen af MENU, som et internationalt anerkendt designbrand, hvilket The M List applauderer med en velfortjent plads på listen!

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Bæredygtighed. Det forventes, at vi opfører os ansvarligt, så det er en hygiejnefak- tor, som skal være på plads, men den skal ikke drive brandingen.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Den store udfordring er, hvordan vi troværdigt sætter vores brand i spil, så vi er relevante for vores kunder. Kunderne vil vide, hvem vi er, og hvordan vi agerer ansvarligt. Bæredygtighed er dog en svær kommunikationsdisciplin, da vi ikke kan gøre brug af de klassiske marketingdyder uden hurtigt at ryge i greenwashing- gryden.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Ved at være tro mod vores brand og sikre sammenhæng, transparens og konstant stille os kritiske overfor vores samarbejdspartnere. Det handler mere om de valg vi træffer, end den historie vi fortæller.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Erkende, at vi befinder os i en transformation og turde udfordre og eksekvere mere aktivt på at fremme den ansvarlige udvikling. I vores tilfælde, at udvikle bæredygtigt og tidløst design med en længere levetid.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Vi har haft stor fokus på vores digitale tilstedeværelse, så vi er blevet klar til en digital og e-commerce-drevet virkelighed. Derudover har vi været rigtig gode til at skabe sammenhængskraft mellem salg og marketing, hvilket har styrket effekten af vores aktiviteter, fordi vi hele tiden har arbejdet mod de samme mål. Og så har vi desværre måttet sige farvel til nogle af vores dygtige kolleger, hvilket har skabt lidt utryghed i virksomheden.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

At være med til at gennemføre salget af Designers Company til Design Holding, én af verdens førende designkoncerner. At have introduceret en omfattende global re-naming strategi internt med lancering i juni 2023 samt lanceringen af et digitalt sales tool.