Erfaring

Mikkel startede sin karriere hos Aller Media i 2001, og var herefter forbi Børsen, først som Chief Consultant og senere som kontakt- og udviklingschef, hvilket førte ham til positionen som Head of Department, Børsen Partnership. I 2014 indtrådte Mikkel rollen som Client Service Director hos Dentsu Aegis Network Denmark og herefter kom han til TDC, hvor han senest sad som VP, inden han kom til Alm. Brand Group, hvor han i dag kan kalde sig CMO.

Motivation

Mikkel Lind, der sidder som øverste marketingansvarlig i en af Danmarks toneangivende forsikringskoncerner, er for andet år at finde på The M List. Mikkel blev i 2022 hyldet for sin flotte start i Alm. Brand, herunder sin rolle for forsikringsselskabets rebranding-strategi. Alm. Brand har i 2022 lanceret sin nye koncern-identitet, Alm. Brand Group, efter opkøbet af Codans danske aktiviteter. Her skal de, med Mikkel Lind i spidsen, eksekvere deres nye identitet, som differentierer sig fra det Alm. Brand man kender, men som fortsat baserer sig på den samme styrke, historie og genkendelighed man forbinder med Alm. Brand. Som følge af opkøbet af Codan, sidder Mikkel nu som CMO i landets næststørste forsikringsselskab, og med hans ambitiøse planer for deres forestående transformation, indtager han en solid plads på årets The M List.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Forbrugeradfærd og forventninger til brands er under konstant forandring. Ikke mindst i en tid, der er præget af utryghed, hvor forbrugertilliden er på laveste niveau i 15 år. Det stiller store krav til brands, om at sikre relevans i alle touchpoints.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Det har jeg svært ved at svare entydigt på. Men jeg tænker, at mange i branchen bryder deres hoveder med kundefastholdelse, øget konkurrence, et fragmenteret mediebillede, tiltrække og fastholde talent, og nå ja, engagementskabende relevans.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Med hårdt arbejde, dygtige medarbejdere, udvikling og fokus.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Vi er 100-meter-mestre i kommunikation, samt mestre til at sikre budskaber får liv. Som branche har vi dermed alletiders mulighed, og forpligtelse, til at skabe synlighed og inspiration på alle de gode initiativer der sættes i søen på så vigtig en agenda.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Den økonomiske situation i samfundet forstærker vigtigheden af, at være forsikret hvis uheldet skulle være ude. Situationen påvirker os som selskab derfor i høj grad, da vi føler et naturligt ansvar for, at vores kunder er tilstrækkeligt forsikret.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Sammenlægningen af to marketingafdelinger, herunder implementering af nye processer i værdikæden og fælles vision. Et arbejde der fortsat pågår, men jeg er ærlig talt både ydmyg og stolt over de mennesker og kompetencer, jeg dagligt møder ind til.