Erfaring

Mikkel startede sin karriere hos Magasin du Nords marketingafdeling i 2011, hvor han efter blot tre år blev Head of eCommerce. Hans karriere tog fart, da han efter fem år hos stormagasinet hoppede ombord hos Just Eat, hvor han startede som Marketing Director for det nordiske marked. Siden da har Mikkel besiddet stillingen som Commercial Director (Nordics), og har siden 2020 kunne kalde sig for Senior Director Country Marketing.

 

 

Motivation

Siden 2017 har Mikkel Pedersen fungeret som frontperson for Just Eat, først i Norden og senere i Nordeuropa, og manifesteret deres solide markedsposition – trods deres placering i en ekstremt konkurrencepræget branche. Mikkel startede 2023 med en flot forfremmelse til Senior Director Marketing, North Europe, hvilket hos Just Eat dækker over otte europæiske markeder – ud over det danske. År efter år, beviser han sine evner inden for det kommercielle og digitale felt og cementerer derigennem sin plads i branchen, og som nøgleperson i et af verdens største online madbestillings-platforme. Mikkel indtager for tredje år i træk en velfortjent plads på årets The M List.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Mange virksomheder oplevede markant vækst under Covid-19, nye koncepter vandt indpas, for en stund, uden at opnå den nødvendige penetration. Store organisationer opstod. Hvordan vi sætter os op for succes rent organisatorisk er et brandvarmt emne.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Tilpasningen i markederne hvor vi ser et fokusskift mod øget profitabilitet kontra vækst. Hvordan omstiller vækstorienterede marketingteams sit fokus? Og bør vi overhovedet gøre det?

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Mange virksomheder ser marketingbudgetter som en cost og ikke en investering. Og der skal helst drives en CPO ud af alt. Masser af cases taler dog for, at opretholde dit brand spend under nedgangstider giver et forholdsmæssigt stort løft over tid.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

I takt med, at de virksomheder vi er ansat i skaber mere ambitiøse planer for den grønne omstilling, spiller vores branche en nøglerolle i at skabe narrativet og kommunikere budskabet i øjenhøjde.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Lavere vækst på ordreniveau, men omvendt en øget basket size, hvilket – når man driver en kommissionsbaseret forretningsmodel, som vi gør, påvirker omsætningen positivt. Svære tider får gode organisationer til at rykke tættere sammen i bussen.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

I et særdeles tumultarisk år har vi formået, at fastholde kursen og leveret rekordresultater drevet af en høj grad af medarbejdertilfredshed og sammenhold.