Erfaring

Morten indledte karrieren som Project Manager hos Kontrast Design i 1996. I 1998 ankom han til DRRB som Legal Advisor, hvilket udviklede sig til en stilling som Media Analyst. Morten påtog sig i 2004 endnu en Project Manager-rolle, denne gang hos DR, før han i 2005 rykkede til Bysted som Communication Adviser. De foregående knap 16 år, er dog gået med strategiplanlægning hos Make, hvor Morten har været Strategic Director og Partner siden 2007.

Motivation

Morten Brudholm sidder som CEO og strategisk ansvarlig for bureauet Make, hvor han driver et creative consultancy med sikker hånd, og med Morten ved roret er det blevet til et af de bedst performende – hvilket også afspejles i det hav af priser bureauet har modtaget i det forgangne år. Bureauet kan bryste sig af kunder så- som Falck, Holmegaard og Nilfisk. Med Mortens skarpe sans for ledelse og empati- ske persona, skaber han en kultur på bureauet, der omfavner en række af landets dygtigste talenter. Dette skaber rammer, hvor medarbejderne bliver i mange år, og i den forbindelse kan en del af Makes succes tilskrives Mortens karismatiske ledelsestilgang, i tæt samarbejde med deres kreative direktør.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Den grønne omstilling. I vores branche bliver det så også den mest irriterende, fordi der er en tendens til, at alle råber i munden på hinanden, mens få har taget stilling til, hvad deres rolle skal være.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

At den nogle gange taler før den tænker og af måske samme grund stadig ikke er tilstrækkeligt integreret i virksomhedens øverste maskinrum. Vi skal selv agere langt tungere strategisk uden at kompromittere kreativiteten. Det er en fin balancegang.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Hold fast og fokuser på at dygtiggøre os vertikalt før horisontalt, så vi bliver ved med at kunne stille de spørgsmål, der bringer os op i værdikæden. Men hvis man kun har en hammer, ser man kun søm. Nye kompetencer skal bidrage til udviklingen.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Martin Luther King startede ikke sin berømte tale med ‘I have a nightmare’, men med håb og integritet. Vi skal hjælpe de virksomheder, som vil, med at skabe ærlige og holdbare brands og supportere, at selvom data kan være grimme, er det rejsen, der tæller.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Skærpelse og prioritering af alt vi gør. Som sådan set er fint nok, for det betyder, at alt det vi laver er rigtig vigtigt – både for os selv og for vores kunder.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Jeg er vildt stolt af vores team, resultater og alle de gode relationer i vores netværk. At vi har udviklet os og samtidig er rejst gennem den tåge, der lagde sig over os alle for nogle år siden og så blev afløst af absurde globale kriser.