Erfaring

Peters karriere tog fart, da han i 2000 blev ansat hos Rockwool, hvor han i de følgende 11 år var hhv. International- og Scandinavian Internet Manager. Herefter rykkede han til Saxo, hvor han efter blot fem måneder blev CMO. En rolle han tog med sig videre i sine følgende to beskæftigelser hos hhv. STYLEPIT og Apopro Online Apotek. I 2019 kom Peter til Matas, hvor han siden har været at finde som Head of Digital Sales & Marketing.

Motivation

Siden 2019 har Peter Hestbæk siddet som Head of Digital Sales & Marketing hos Matas, og han sidder dermed i spidsen for Danmarks største detailvirksomhed inden for ‘Health and Beauty’-området. Der er tale om et digitalt salgsansvar, der udgør ca. 25 % af forretningen for en virksomhed med en omsætning på 4,3 mia. i 2022 – et ansvar man ikke kommer sovende til. Hans imponerende evner til at drive en så omfattende forretning er også blevet hædret i form af tre pladser på podiet ved E-handelsprisen 2022 og en nominering til årets CMO sidste år. Det er med en velunderbygget salgs- og marketingtilgang, at Peter driver det digitale område og formår at accelerere Matas’ udvikling. På baggrund af hans imponerende evner til at løfte denne opgave, lander han naturligvis endnu en gang på The M List.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Retail Media er den vigtigste tendens nu og vil være det de næste mange år. Når cookies forsvinder ligger retail inde med netop denne unikke nøgle til kunden gennem kundeklubber og lignende, som kan aktiveres på eget og andre sites.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

GDPR, privacy og manglende 1. parts data er den største udfordring, men også den største mulighed for retail. Gennem et tættere forhold til kunderne, kan retail udnytte denne udfordring til at positionere sig bedre ift. leverandører og brands.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Udfordringen løses gennem at skabe stærke og effektive medier (Retail Media) der kan konkurrere med de traditionelle medier. Både fordi retail har data, men også fordi deres medier typisk vil ligge nederst i funnel og tættest på købet.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

E-handelsbranchen kan bidrage til den grønne omstilling gennem: – Fokus på at source bæredygtige produkter. Reduktion af emballageaffald/miljøvenlige materialer til forsendelse. Klimavenlig levering, både til lager og last mile. Mindre retur.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Et udfordrende 2022 hvor der skulle arbejdes ekstra hårdt, men budgetterne alligevel er blevet nået og markedsandele vundet.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Den vigtigste succes har været at blive nomineret til Årets CMO 2022. Det har for mig altid stået som den største anerkendelse i denne branche.