Erfaring

Peter indledte sin karriere hos PlayStation i 2005, hvor han i de følgende år arbejdede sig op til positionen som Head of Nordic Marketing. Efter +10 år hos virksomheden skiftede han til Head of Global Marketing hos Hummel, hvorefter han kom til Nordic Game Supply, hvor han sad som Head Of Marketing Communication. I 2017 vendte Peter tilbage til PlayStation, hvor han siden har kunne kalde sig Director of Marketing, PlayStation Nordic/Baltic.

Motivation

Med sin kommercielle, strategiske, resultatdrevne stil er Peter Steen Litrup endnu engang aktuel på årets The M List. Som spydspids for Playstations marketing-indsatser er Peter en CMO i særklasse, der evner at udfylde entertainmentsporet til UG. Peter har bl.a stået bag lanceringen af den nye Playstation 5 i Danmark, aktivering af deres Champions League-sponsorat samt spilsuccesen ‘God of War Ragnarök’. Udover sin ekspertise inden for digital markedsføring er Peter også an- erkendt for sine kommercielle kompetencer, og han har desuden en yderst stærk forståelse for, hvordan man bruger markedsføring til at skabe salg, aktivering og vækst. Peter lander på The M List, for sine flotte bedrifter og unikke marketings- værktøjskasse.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Jeg tror 2023 bliver året, hvor AI får sit dokumenterbare gennembrud som brugbart marketing-tool ift. at hjælpe brands og virksomheder med at forbedre kundeoplevelsen, automatisere processer og træffe bedre beslutninger baseret på data i real-tid.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Det har aldrig været vigtigere, at have et klart og tydeligt purpose og som brand/ virksomhed, at tage del og ansvar i det omkringliggende samfund. At vide, hvem man er, hvorfor man er, og hvor man vil hen? Skabe tydelighed og stå ved det.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Invester i avancerede teknologier (fx AI/ML) og talent, der kan hjælpe os med at udnytte de indsigter om forbrugerne det medfører og så kræver det dygtige marketers af kød og blod der formår, at omsætte indsigterne til autentisk, relevant kommunikation.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING

Som brand har vi muligheden for at designe kommunikationsindsatsen med mere bæredygtige budskaber ved at bruge data og indsigter til at skabe indhold som gør en reel forskel, og som har styrken til at ændre adfærd hos kunderne. Lav grønne målsætninger.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Generelt har gamingbranchen klaret sig fint. I en tid med skrumpende marketingbudgetter så har det handlet om, at gøre mere for mindre. Hvis man ikke kan outspende konkurrenterne, stiller det større krav til indhold, der resonerer og fremkalder følelser.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Opretholde en stærk kultur, teamånd og motivation i en tid med udfordrende arbejdsvilkår og ændrede dynamikker. Fokus på at styre mere mod løsninger, der ikke fordrer perfektion, men mod arbejdsklima der fordrer tillidsfuldt samarbejde/ shared stewardship.