Erfaring

Rasmus startede sin karriere hos Carat i 2013, hvor han arbejdede sig op til Junior Strategic Planner, indtil han kom til Vizeum Danmark og senest sad som Digital Lead. Efterfølgende indtrådte han som Head of Media Strategy & Planning hos Uncle Grey, og i 2018 kom han til Søstrene Grene, hvor han siden 2020 har siddet som CDO.

 

 

Motivation

På baggrund af den imponerende bedrift det var at bygge Søstrene Grenes veldrevne omnichannel tilstedeværelse, er Rasmus Skjøtt igen at finde på The M List. Rasmus blev i 2020 kåret som et af årets M Talents, og sidste år trådte han så endeligt ind på The M List. Gennem de seneste år har Rasmus formået at bygge en onlineforretning, der er tro mod Søstrene Grenes fysiske univers. Dette har resulteret i en række priser og nomineringer i løbet af året: En bronze-pris ved årets Danish Digital Award, en nominering til årets E-handelscase ved E-handelsprisen, samt en nominering til prisen ‘Social Media Management Team Of The Year’ til Social Media Manageren ’22. Rasmus er ligeledes at finde på Berlingskes Talent100 liste. Præstationer der sikrer ham en sikker plads på årets liste.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Hvordan nye teknologier kan assistere (og i nogle tilfælde erstatte) konventionelle marketingdiscipliner. Hvordan inkorporerer vi dem bedst muligt og udnytter dem i skala, så det har reel business impact og ikke bare er endnu en ‘fed feature’.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Tilpasse sig et volatilt marked, hvor sigtbarheden er forkortet betragteligt over de sidste par år. Personligt tror jeg ikke længere det er et spørgsmål om ‘kriser’, men et nyt markedsvilkår, som vi er nødt til at forholde os til og tilpasse os efter.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Det kræver et fundamentalt anderledes mindset, nye processer og arbejdsgange, hvor planlægningen skal give rum for justeringer. Derudover handler det i højere grad end nogensinde før om at tilpasse sin kommunikation løbende til gældende markedsvilkår.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Det handler helt grundlæggende om, at vi som virksomheder formår, at afkoble den økonomiske vækst fra vores klimaaftryk, da vi for mig at se ikke skal spare os til en grøn omstilling, men innovere os til den. Derudover transparens i kommunikationen.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Vi har forsøgt at ‘angribe’ den økonomiske usikkerhed proaktivt gennem tilpassede kommunikationsbudskaber, men faktisk også fastholdt – og i nogle tilfælde øget vores marketinginvesteringer. Det synes vi, i al beskedenhed, er lykkedes ret godt.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Vi har forsat en succesfuld digitalisering af Søstrene Grene gennem onlinevækst samt udgivelsen af en spritny App, som er vores alternative ‘take’ på et loyalitets-program. Et univers som bygger på brugerengagement frem for monetære fordele og point.