Erfaring

Sofies karriere tog for alvor fart, da hun landede hos Triumph International som Head of Marketing Nordic. De følgende knap ni år arbejdede Sofie sig op i virksomheden, hvor hun i 2014 stoppede som salgsdirektør for det nordeuropæiske marked. Sidenhen har Sofie været hos Fritz Hansen som Executive VP, siddet som CEO for hhv. Saint Tropez og Sportsmaster, og sad kort som VP hos Rosendahl Design, før hun i 2021 blev CCO hos Liewood.

Motivation

Sofie Lindahl-Jessen sidder på en spændende post som CCO hos Liewood – det fremadstormende og visionære børnemærke. Liewood befinder sig i en branche, hvor de har set et hul i markedet – og de har i dag over 1200 europæiske forhandlere, er netop gået ind i Asien, og vil til næste år ramme USA. I 2022 er Liewood for tredje gang i træk kåret som Børsen Gazelle på baggrund af en række flotte resul- tater såvel som spændende planer på tegnebrættet. Ting der på sin vis kan tilskrives Sofie i kraft af, at hun driver det kommercielle område. Med hendes indgående forståelse for marketing og e-commerce, formår hun at positionere Liewood i mar- kedet, og lede sit team med en fremsynet tilgang. Sofie formår, at følge med tidens tendenser og drive Liewood fremad; hvilket selvfølgelig krediteres på årets liste.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

At skabe en balance mellem performace marketing og mere traditionel brandbuilding. At smelte salg og marketing sammen – på tværs af online og off-line-salgs- kanaler. At kommunikere den grønne agenda uden at overtræde reglerne og begå greenwashing.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

At rekruttere, fastholde og udvikle talent. At skabe link mellem salg og marketing. At sikre at marketing tages alvorligt og repræsenteres i direktionen og bestyrelseslokalet.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Rekruttering, fastholdelse og udvikling løser man ved, at benytte rekrutteringsbureauer med speciale i marketing, udvikle medarbejdere – også på tværs af salg og marketing. At sikre repræsentation i bestyrelser kræver rollemodeller og pr.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Ved at uddanne i regler og love omkring grøn markedsføring, og slå ned på greenwashing. At hjælpe med at sætte tal bag de grønne initiativer.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Det er blevet sværere at være topleder, da planer, budgetter etc. konstant skal revurderes, og det der virkede i går ikke virker i dag.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

At bygge en god salg- og marketing-organisation op i en scale-up i høj fart.