Erfaring

I 2000 startede Steffen sin karriere som Key Account Manager hos Dansk Internet Selskab, hvorefter han sad som Sales Executive hos IBM. Derefter blev han Key Account Manager hos Schultz IT, hvorefter han vendte tilbage til Dansk Internet Selskab som kontaktchef. I 2011 kom han til DIS/PLAY som kreativ direktør, før han i 2012 blev administrerende direktør. I dag er Steffen hos AKQA, hvor han siden 2017 har været Managing Director.

Motivation

Som en leder med motivation i øjnene, står Steffen Blauenfeldt Otkjær fortsat i spidsen for det evigt fremadstormende digitalbureau, AKQA Denmark, hvorfor han stryger ind på dette års liste. Steffen har mere end 20 års erfaring i den digitale branche og er ekspert inden for alt fra digital strategi til brugerrejser. Han er ikke bange for at tackle store udfordringer, og bruger sin tekniske viden og kreative idéer til at skabe meningsfulde løsninger. Steffen er passioneret omkring at bruge teknologi til at forbedre vores verden og tager altid ansvar for at sikre, at teknologien tjener menneskeheden på den bedst mulige måde. Steffens profil og resultater stikker endnu engang positivt ud, og han er derfor atter at finde på The M List.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Robotterne kommer. Denne gang for alvor.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Robotterne kommer. Strategier bliver formuleret. Idéer, billeder og film bliver genereret. Kode bliver skrevet. Medie-indkøb automatiseres. Lige nu konkurrerer vi om hurtigst onboarding. Om lidt er det et kapløb mod bunden.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Igennem kærlighed og respekt.. og en aktiv forholden sig til hvilken værdi mennesker skaber.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Vi er en branche funderet på ‘consumerism’. Heldigvis er vores egentlig produkt-idérigdom og skabelse. Det kan bringes i spil for det gode.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Den danske økonomi har det utroligt godt. Alt har indtil videre været ‘heavy cloud, but no rain’. Inflationen har givet en del forståelige diskussioner med medarbejde- re om deres løn, men ikke skabt problemer.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Vi har skabt utroligt mange fine arbejder det seneste år. Jeg er selv mest stolt af, at have været en del af DSVs første globale brand-kampagne.