Erfaring

Tine indledte sin karriere som Head of Section hos Beskæftigelsesministeriet, før hun i 2005 indtrådte som Communication Responsible hos BPU Consultancy. Blot tre år efter rykkede hun til Ørsted, hvor hun senest sad som Senior Communication Advisor & Team Lead. Herefter var hun Communication Partner hos NCC i fire år, forinden hun kom til Patent- og Varemærkestyrelsen, hvor hun siden 2018 har siddet som Head of PR & Communications.

Motivation

Det er med stor begejstring, at vi kan byde Tine Heide Thomsen velkommen på The M List 2023. Patent- og Varemærkestyrelsen (i samarbejde med Robert/Boisen & Like Minded) blev en af Danish Digital Award 2022’s helt store sejrherrer på kunde- siden, da de med deres Instagram-kampagne, ‘Check the tag’, fejede benene væk under juryerne. Det blev til hele 3 x guld i kategorierne Branded Content, Digital Activation og Big Idea, 1 x bronze i kategorien The Greater Good samt specialprisen Digital Company of the Year. Som kommunikationschef, har Tine med sin strategiske kunnen og brede erfaring inden for kommunikationsdisciplinen, skiftet gear for styrelsen, som nu accelererer med kurs stik mod proaktivitet, nytænkning og en ny, mere kreativ retning for deres kommunikation – et gearskifte vi glæder os til at følge! Velkommen til The M List, Tine.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Det er spørgsmålet om etik. Virksomheder skal bidrage positivt til samfundet, men de forventninger kan være svære at indfri. For i sidste ende, kan det blive et spørgsmål om at gøre det rigtig for bundlinjen, mod at gøre det rigtige for verden.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Mediebilledet bliver endnu mere differentieret og kræver indhold, der meget specifikt er tilpasset målgruppens behov og brugerrejse. Det er en stor udfordring i forhold til at skabe effekt, fordi det kræver ressourcer, som man ikke nødvendigvis har.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Det er det store spørgsmål, som jeg ikke selv har alle svarene på. Man kommer naturligt til at kigge mod automatisering, OpenAi og ChatGPT, men grundlæggende tror jeg på, at færre contentstykker af høj kvalitet gør sig godt.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Vores branche har jo virkelig en opgave her, som vi bør tage på os fuldt og helt. Opgaven kræver, at der arbejdes på tværs af sektorer, og at der samarbejdes mellem private og offentlige aktører. Det kan vi være med til at understøtte.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Generelt er der pres på vores ressourcer, hvilket har betydet, at vi har prioriteret endnu hårdere end normalt.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Vi har det seneste år kørt et program rettet mod særligt iværksættere og små virksomheder for at klæde dem på, til at beskytte deres brands mod kopiering og at bruge rettigheder til at skabe mere vækst. Det er vi lykkedes rigtig godt med.