Erfaring

Tobias indledte sin karriere som 18-årig, og han har siden da været hos et hav af designhuse og bureauer, herunder Engel&Enequist, Ole Falck Hansen, Grey, Hiort&Design, 11Design, Neumeister Strategic Design og Kontrapunkt. Tobias har overvejende været freelance – både i følgeskab med hhv. arkitekt Peter Bundgaard og senere Mikkel Lemvig, og ellers i overvejende grad under eget brand, som aktuelt er kendt som Studio Tobias Røder.

 

 

Motivation

Tobias Røder er anerkendt som en af Danmarks mest kvalitetsprægede og enerådende grafiske designere. Tobias står bag designet for alt fra det orange logo til Tuborg x Roskilde Festival, MitID, til Lars Von Triers filmplakater og det visuelle arbejde Radio 24/7 – og han gør det med hjertet og hudløs ærlighed. Gennem hans +30 år i branchen har Tobias iscenesat sit eget brand, som handler om at skabe forandring. At fortælle historier og at turde ty til handling, hvilket er værdier, han tillige forsøger at viderebringe til den næste generation af designstuderende ved bl.a. DMJX og École Intuit Lab Marseille. Tobias er herre i eget univers, som indkapsles af mottoet ‘Design is what ideas looks like’, og han er med til at sætte retningen for dansk design. Tobias’ talent og bedrifter er utvivlsomt en plads på The M List værdig!

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Det ved jeg ikke. Jeg forsøger at undgå tendenser, fordi de kommer og går. Jeg vil gerne lave noget der holder længe.

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

Måske at stå ved sin faglighed og kvalitet. Specielt i en tid hvor AI buldrer frem.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Det ved jeg heller ikke. Jeg forsøger at tage mig selv og min faglighed alvorligt. Det har jeg altid gjort, og det vil jeg blive ved med.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Ved at lave løsninger der holder i lang tid. Det er bæredygtigt.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Jeg har haft meget at lave.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

Mit kontor i Nansensgade.