Erfaring

Trine’s karriere tog for alvor fart, da hun tilbage i 2006 startede som kommunikationschef hos Danske Bank. Efter seks år på posten steg hun de følgende år i rank og blev hhv. Head of Communications, og senere Head of Communication & Marketing. I 2014 skiftede Trine Danske Bank ud med Nykredit, hvor hun de seneste knap ni år har arbejdet sig op i den danske finanskoncern, hvor hun i dag sidder som HR, kommunikations- og marketingdirektør.

Motivation

Trine Ahrenkiel er for første gange at finde på The M List. Hos Nykredit driver Trine det langsigtede og integrerede arbejde inden for HR, kommunikation og marketingdiscipliner. Trine har haft stor indvirken på udfaldet af den turn-around Nykredit har gennemgået de seneste år. Foruden sit tårnhøje kompetenceniveau, skarpsindige blik for organisatoriske dynamikker og sublime ledelsesevner, udmærker Trine sig også ved hendes store arbejde for at forbedre diversiteten i erhvervslivet. Med Trine i front sigter Nykredit nu mod at fordelingen af mandlige og kvindelige ledere skal være på hhv. 55 % og 45 % i 2030. Nykredit indgik i løbet af 2022 også i et samarbejde med Nordic Female Founders og Women’s Board Award. Initiativer The M List både anerkender og hylder. Derfor, velkommen på The M List, Trine.

HVAD ER DEN VIGTIGSTE TENDENS I BRANCHEN LIGE NU?

Jeg synes, vi er i hyper-mode. Muligheder materialiserer sig i hyper hastighed, vi skal arbejde med hyper personalisering, hyper automatisering, hyper kreativitet, hyper nysgerrighed, hyper modighed – men også hyper ydmyghed. Det er en spændende tid!

HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING FOR BRANCHEN?

At tegne entydighed i flertydigheden: Forblive genkendelige som brands – men samtidig fortælle komplekse historier i en hverdag, hvor vi som samfund skal håndtere krig i Europa, inflation, finansiel uro, menneskelig utryghed og den grønne omstilling.

HVORDAN LØSER MAN DEN UDFORDRING?

Identitet, både i detaljen og i allerbredeste forstand, bliver afgørende. Den nænsomme oversættelse, der trænger igennem flertydighed og forfladigelse. Vores fag er hjælpekunst. Vi må have mod til at søge det ægte banale, der står i klart i egen ret.

HVORDAN KAN BRANCHEN HJÆLPE MED DEN GRØNNE OMSTILLING?

Det er en af marketings fornemste opgaver at vise, at kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere belønner bæredygtige valg, og at den grønne omstilling på alle måde kan betale sig for virksomheder.

HVORDAN HAR DEN ØKONOMISKE SITUATION PÅVIRKET DIT ARBEJDE I DET FORGANGNE ÅR?

Den økonomiske situation har kaldt på et dobbeltblik: En både nærsynet og langsynet læsning af konjunkturerne på makroniveau samt følelsen af finansiel tryghed – eller mangel på samme – som den opleves i hjemmene og i virksomhederne.

HVAD HAR VÆRET DEN VIGTIGSTE SUCCES I DIT ARBEJDSLIV DET SENESTE ÅR?

At vise kunder og samfund, hvad Nykredit kan bidrage med som foreningsejet virksomhed: Hvordan vi adskiller os fra sektoren gennem vores ejerskab og dermed egenart.