Erfaring

I 2015 startede Anders egen freelancevirksomhed eGineers, hvor han arbejdede med SEO sideløbende med sit virke som Search Engine Optimizer hos SkatePro. I 2017 var han både medstifter af netværket Nordic Blockchain Association og begyndte som SEO Manager hos Resolution. Her er han siden avanceret internt og sidder i dag som SEO Tech Lead, Nordics.

Motivation

Hvis der er nogen, som i en ung alder har et fast greb i SEO-disciplinen, må det være Anders Houlberg. Inden Anders kom til Resolution og satte nye standarder for bureauets SEO-ydelser i både Danmark og Norden, havde han allerede vist sin flair for analyser og tekniske udfordringer. Dette bl.a. hos Ska- tePro, hvor han var med til at høste guld ved E-handelsprisen. Hos Resolution har Anders’ cases flere gange fundet vej til anerkendte awards. I 2019 blev hans case for Sport24 nomineret til “Effektprisen” ved Rambukken, og i 2020 vandt hans case for Hoyer Motors prisen ”Best B2B Campaign” ved Nordic Search Awards samt ”Best Use of Search (B2B)” ved European Search Awards. Anerkendelser, der vidner om hans evne til at forvandle indsigter og analyser til succes, og som har placeret ham på The M Talents.

Hvad har været din største professionelle succes i 2020?
Jeg var arkitekten bag en case, som vi vandt en European Search Award og Nordic Search Award for. Det gjorde os til det mest vindende Search bureau i Norden i 2020. Jeg fik også indstillet yderligere en case til Nordic Search Awards. Det er en kæmpe succes for os og for mig.

Hvad er dit mål for 2020?
Pr. 1. december blev jeg forfremmet til SEO Tech Lead i Norden. Det betyder, at jeg nu også skal hjælpe mine kolleger i Sverige, Norge og Finland. Mit mål for 2021 er, at vi sammen kan løfte performance endnu mere for vores kunder og skabe cases, der opnår international anerkendelse.

Hvilken rolle ser du dig selv i om fem år?
Jeg nyder at være en ”supernørd”, og teknisk SEO udvikler sig konstant. Min rolle vil fortsat gå i retning mod en dybere forståelse for internettets opbyg- ning, søgemaskinernes udvikling og forbedring af brugeroplevelsen. Om fem år er jeg en del af et hold af ligesindede supernørder, der sammen har en vigtig rolle for Resolution på verdensplan.

Hvad er dit bedste råd til branchens seniorprofiler?
Vær nysgerrig, afprøv ideer, eksperimentér. Giv dig selv og dine kolleger tid og plads til at fordybe jer i vidensområder og værktøjer. Nogle af de bedste ideer og opdagelser sker ved et lykketræf, når du giver dig tid til at udforske og sidde med fingrene i maskinrummet.

Hvilke tre egenskaber karakteriserer dig bedst?
Passioneret. Optimistisk. Nysgerrig.

Hvor henter du inspiration fra?
Først og fremmest mine kolleger samt vores kunder i Resolution og i netvær- ket. Resolutions Test and Learn kultur sikrer, at ingen stiller sig tilfredse med status quo. På LinkedIn er der mange dygtige SEO-nørder, som er gode til at vidensdele. Internationalt, især fra USA, er Twitter en stærk inspirationskilde.