Det er mindre end et år siden, at det danske digitale bureau Novicell, der har hovedsæde i Aarhus, rettede blikket mod det europæiske marked og etablerede sit første kontor uden for landets grænser med et opkøb af et konsulenthus i Barcelona.

Efterfølgende er det også blevet til en afdeling i London, og nu er Novicell - der i øvrigt kom stærkt ud af 2016 - så igen på opkøb i Spanien.

Denne gang med købet af et mindre konsulenthus med speciale i online markedsføring, hvilket hænger pænt sammen med at Spanien - groft sagt - er blevet det nye Ukraine, da man her har adgang til veluddannede medarbejdere, der ikke kræver spidsen af jetjager i løn. 

Novicells spanske kontor vokser med opkøbet til knap 20 medarbejdere, der betjener spanske, danske og internationale kunder.

- For at kunne servicere vores internationale kunder bedst muligt er vi nødt til at have specialister med det rette lokalkendskab og de rette sproglige og markedsmæssige kompetencer. Disse kompetencer har vi nu sikret os med det nye opkøb, siger Per Kirchner, adm. direktør i Novicell, og fortsætter:

- Det er en del af vores strategi, at vi skal vokse internationalt. I dag har vi selv afdelinger i Danmark, Storbritannien og Spanien – og på de markeder, hvor vi ikke selv er til stede, har vi lokale samarbejdspartnere. Det er dog en del af vores strategi, at vi selv skal være repræsenteret på flere markeder i Europa, siger han.

Hummel glæder sig

Ifølge Per Kirchner er det da også meget sandsynligt, at Novicell inden for det næste år vil åbne nye kontorer uden for Danmark.

- Vi har flere internationale kunder, som gør vores fortsatte afsøgning af europæiske ekspansionsmuligheder højaktuelle og mere konkrete. Vi er et konsulenthus, der vokser i takt med, at efterspørgslen stiger, og sådan kommer vi også til at gøre det internationalt, siger Per Kirchner.

Hummel er en af de kunder, der med Novicells opkøb får et stærkere setup i Spanien.

- Vi har en række internationale kunder, som har stor interesse i spansktalende lande – blandt andet Hummel, som vi arbejder for på flere europæiske markeder, siger Per Kirchner.

Novicell tæller i alt godt 170 medarbejdere.