Lørdag 25. juni 2016

SodaStream fornærmer Coke

27. nov 12 Kampagner Skrevet af Susanne Ingemann
0

OPDATERET: En reklame for sodavandsmaskinen Sodastream har sat sindene i kog i Storbritannien. Reklame-myndighederne mener, det sætter brands som Coca-Cola og Pepsi i et dårligt lys. Filmen er sat til at få dansk premiere i uge 50, og hos SodaStream Danmark afventer man nu spændt, om den britiske afgørelse kan få konsekvenser herhjemme.

Relaterede artikler

Få uger efter at 70’er-ikonet SodaStream gik i luften med sin første globale reklamekampagne, har virksomheden måttet trække en reklamefilm tilbage på det britiske marked.

Den ”nedgør” nemlig brands som Coca-Cola og Pepsi, mener Clearcast – en organisation, ejet af seks britiske tv-stationer, som har til opgave at forhåndsgodkende reklamefilm.

Filmen, som i øvrigt er signeret en af den internationale reklameverdens helt store navne – Alex Bogusky (grundlægger og tidligere partner i reklamebureauet Crispin Porter + Bogusky) – har tidligere kørt uden problemer i både Sverige, Australien og USA, men i Storbritannien, mente man altså, at den gik over stregen.

Du har ikke adgang til at tilgå siden. Artiklen er forbeholdt medlemmer. Hvis du er medlem kan du logge ind her. Hvis du ønsker at købe et medlemsskab, kan du gøre det her.