Reklamebureauet Bates VMLY&R har vendt 2017-underskuddet til et plus i 2018. Det viser det seneste regnskab. 

- Fremgangen skyldes flere ting. Vi har fået et rigtig godt samarbejde op og kører med BMW i Danmark, flere spændende projekter med blandt andet kampagner for Spillemyndigheden, Center for Ludomani, Deloitte, Vestas med flere, siger Thomas Brandt, der er CEO hos Bates VMLY&R.

Overskuddet i 2018 landede på 747.000 kroner. Det står over for et underskud i 2017 på 1.352.000 kroner. Samtidig er nettoomsætningen vokset fra godt 18 millioner kroner i 2017 til godt 21,4 millioner kroner i 2018.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGITIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Thomas Brandt oplyser videre, at bureauet er ”kommet godt fra start i 2019 med nye projekter for blandt andet Royal Unibrew.”

Derudover peger han på ”nogle større strategiprojekter for Museum Ovartaci og Akademirådet. Og lige om lidt vores nye spritkampagne for Rådet For Sikker Trafik.” 

- Endelig har vi netop færdiggjort en helt ny designlinje for vores kunde HH Simonsen på deres helt nye Wetline. Slutteligt har vores nye strategiske samarbejde med Kantar om facial coding (som Markedsføring tidligere har skrevet om, red.) skabt stort opmærksomhed - også internationalt, siger Thomas Brandt.

Hvilke udfordringer er der i markedet? 

- Som de foregående år bliver flere og flere af vores opgaver defineret på projektbasis, og derfor handler det konstant om at være tilstede i markedet og gøre opmærksom på vores kvaliteter og kompetencer. Ingen kommer sovende til det, og der skal arbejdes hårdt og fokuseret hver dag på at vedligeholde relationer og skabe nye, siger Thomas Brandt, der fortsætter: 

- Det er både vores mennesker og vores arbejder, der bidrager til dette og bestemt også vores strategiske samarbejder med SAP og Kantar samt ikke mindst BrandAsset Valuator, som gennemføres for 26. år i træk, hvor vi igen i år oplever øget interesse for dette redskab, som er et værdiskabende, strategisk redskab for virksomheder.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGITIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Fakta: Bates’ nøgletal

(mio. kr.)                            2017              2018

Nettoomsætning:               18                  21,4                                                           

Bruttoresultat:                    7,2                 9                    

Årets resultat:                    - 1,4               0,75   

Egenkapital:                         3,3                 4     

Gns. antal ansatte:             14                  13