Advice – der i februar havnede i stormvejr for bureauets rolle i Falck-sagen – måtte i 2018 notere en lille tilbagegang på toplinjen og en lidt større på bundlinjen, fremgår det af bureauets netop offentliggjorte årsregnskab.

- Det er stadig et solidt resultat, og vi er godt tilfredse med stort set at holde niveauet fra 2017. Tilbagegangen skyldes, at vi havde budgetteret og gearet os til mere vækst, fortæller Espen Højlund, CEO og partner i Advice, der i 2018 leverede et overskud efter skat på 10,8 millioner kroner ud af en bruttoavance på 92,8 millioner kroner. 

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

- Den svigtende vækst hænger bl.a. sammen med, at nogle kunder ikke investerede så meget, som vi havde kalkuleret med, siger Espen Højlund.

Han kan også fortælle, at bureauet i 2018 især mærkede stigende efterspørgsel efter indsatser, der går på tværs af bureauets Public Affairs (PA)- og reklamebureau-ben.

- Det skyldes kundernes ønske om at ville finde til deres rolle i samfundet og få dette koblet med sin branding. Det rykker virkelig i øjeblikket, siger Espen Højlund.

Advice har i løbet af året også opbygget en selvstændig filmproduktions-enhed, der nu rummer fem medarbejdere og to elever.

- Det har vi brugt en del ressourcer på, men nu kører det, og jeg er sikker på, at vi kommer til at nyde rigtigt godt af selv at have disse kompetencer i bureauet fremover, siger Espen Højlund.

Ingen kundeflugt efter Falck-sag

Ser man på regnskabsåret 2019, så er Espen Højlund ganske optimistisk. Bl.a. fordi Advice har indgået nye rammeaftaler med flere større offentlige og private virksomheder. Hvem ønsker han ikke at uddybe.

- Det giver os en længere planlægningshorisont end tidligere, så jeg forventer en mindst lige så pæn bundlinje i 2019 som i 2018, siger Espen Højlund.

Toplinjen forventer han derimod, der stort set forbliver uændret.

Har I tabt kunder i kølvandet på Falck-sagen?

- Nej, det har heldigvis været fredeligt på kundesiden. Vi har derimod deltaget i – og vundet – flere udbud og pitches siden sagen begyndte at køre, siger Espen Højlund.

- Jeg ved dog af gode grunde ikke, om der er udbud, vi ikke bliver inviteret med til på grund af Falck-sagen, men min grundfornemmelse er, at Falck-sagen anses for at være en enkeltstående, fem år gammel møgsag for bureauet ude i markedet, siger Espen Højlund, der i øjeblikket er ved at løbe 3.500 projekter igennem for at sikre sig, at det er tilfældet.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER

Hovedtal Advice A/S:

(i mio. kr.)                           2018              2017

Nettoomsætning:               115,8             120,4            

Resultat før skat:                 14,1               15,5

Årets resultat:                      10,9               12

Egenkapital:                         14,3               13

Gns. antal ansatte:              112                106