Tak for et godt spørgsmål Christian.

Det bliver en lang og sej kamp, som kræver seriøs vedholdenhed. I første omgang handler det i mit perspektiv om åbenlyst at italesætte de ting, som ikke fungerer i dag, samtidig med at jeg/vi forsøger at tilbyde et alternativ til en etableret og ”snobbet” kunstbranche. 

Ugens overraskelse var da jeg…. til et møde med Mikal Halstrup, Designit, finder jeg ud af, at han er meget velconnectet i NY (hvor Artboost flytter til i 3-6 mdr. fra april), og at han ville introducere mig til alverdens spændende mennesker. Første møde er i bogen, så stor tak til ham.

Derudover havde han også en lejlighed i NY, som han gerne ville have, vi skulle udsmykke – dobbelt optur.

Jeg blev rigtig glad, da jeg i denne uge fandt ud af, at jeg…fik en henvendelse fra en af landets største virksomheder, som gerne vil have vores hjælp til at udsmykke deres kontor med store vægmalerier.

Branchens største udfordring lige nu er…at den er lukket og ekstremt svær at gennemskue, selv efter mange år. Der er mange mekanismer, som ikke italesættes. Bloomberg skrev for et par år tilbage en artikel, hvor de kaldte kunstbranchen for verdens mest korrupte branche og mente, at hvis det var Wall Street, så ville alle komme i spjældet for ”marketmanipulation”.

Det snakker jeg lidt mere om i denne video.

Og det irriterer mig når…mange i branchen har det på samme måde, men ikke tør at sige det, fordi de er bange for at den etablerede branche ekskluderer dem.

Løsningerne må være at…fortsætte kampen for et mere tilgængeligt kunstmarked og mere frihed/power til kunstnerne.

Når jeg går på weekend, skal jeg på…weekendtur i den fri med nogle gutter – hvor den står på masser af madlavning på bål og røverhistorier.  

Jeg sender fredagsstafetten videre til Hannu Vangsgaard med spørgsmålet: Hvordan er det at gå fra en flot stilling i en stor organisation til lige pludselig at være i spidsen for et mindre startup?

Og så er der ugens optur: At jeg efter et par intensive uger kan se frem til, at jeg om en uge rejser tre uger til Costa Rica på eventyr med min kæreste.

Ugens nedtur: Jeg sov 35 min for længe i dag…

Af Anders Cederholm, CMO i og medstifter af Artboost.com