Hvorfor skal virksomheder samarbejde med startups i stedet for selv at innovere?

– Når vi taler og læser om innovation, begynder de fleste straks at tænke på noget, der er stærkt forbundet med produktudvikling og noget, der rammer lige ind i virksomhedernes kerneforretning. 

– Men innovation og samarbejdet med startups og scaleups er i praksis et instrument, der kan anvendes mange steder i den fulde værdikæde, fx udvælgelse og behandling af råstoffer/data, R&D, produktion, marketing, salg og eftersalg.

– Ved at samarbejde med iværksætter- og unge vækstvirksomheder får man adgang til teknologi og teknologianvendelse, man som etableret virksomhed ikke selv har ressourcer, kompetencer og tid til at finde, kvalificere og udvælge.

– Man har travlt med at leve op til fastsatte, operationelle mål og har fokus på den daglige forretning. Man misser chancen for at komme smartere fremad. Ligesom de to forfædre, der henholdsvis trækker og skubber på en båd inde på land, og som råber, at de har for travlt til at få hjælp – af hende som lige har opfundet hjulet…

– Der er simpelthen behov for at kigge ud over hækken. De mest interessante innovationscases kommer ofte fra et andet domæne eller en anden branche end ens egen. Derfor kan man ikke selv få øje på dem.

Ugens overraskelse var da jeg… til et kundemøde fik samme udlægning af behov for innovation i hele værdikæden af kunden selv, inden jeg selv nåede at bringe det på bane. Og at tiden nu er inde til at eksekvere på det her potentiale. Sådan!      

Jeg blev rigtig glad, da jeg i denne uge fandt ud af, at jeg… nu har to fulde dage med kundemøder i Norge senere på måneden, hvor jeg skal tale med ledende virksomheder inden for transport, fiskeri og finansielle tjenester.

Branchens største udfordring, lige nu er… at det at finde, kvalificere og udvælge de mest interessante startups og scaleups til innovationsinitiativer er synonym med noget, der er tungt, dyrt, manuelt, tager lang tid, er ressourcekrævende, er meget personafhængigt og kun for de store drenge.   

Og det irriterer mig når… det at tappe ind i innovationsmiljøet bliver holdt fast som noget meget komplekst og svært tilgængeligt.

Løsningerne må være at…bygge en digital platform, der kan håndtere hele processen, hvor de bedste innovationscases bliver fundet, udvalgt og valideret af lærende algoritmer og økosystemet selv via crowdsourcing. Som du nok har regnet ud, er det præcis det, Valuer har gjort og har stor succes med. 🙂

Når jeg går på weekend, skal jeg… ikke kun fejre min hustrus fødselsdag med ungerne og den nærmeste familie. Jeg skal også til sæsonpremiere på Østerbro Stadion, hvor B.93 får besøg af Hillerød. Forza 93!

Jeg sender fredagsstafetten videre til Varan Pathmanathan med spørgsmålet…: SDG’erne og bæredygtighed er for flere og flere virksomheder et vigtigt tema, der bliver brugt mange ressourcer på. Hvordan kan de effektivt markedsføre deres initiativer? 

Og så er der ugens optur: Virkeligt gode burgere i tre af ugens (indtil videre) seks dage. Spændende hvad fredag aften bringer!

Ugens nedtur: At vejret på en uge er gået fra 10 grader med sol og forårsagtigt til 5 grader med regn og efterårsagtigt. Det er ikke super fordrende for løberiet, og hunden gider ikke rigtigt gå tur 😉

Af René Giese, Co-founder & CSO, Valuer.ai