Den erhvervsfremmende organisation Copenhagen Capacity, der markedsfører Greater Copenhagen som et godt sted at placere sin virksomhed og leve sit arbejdsliv, lancerede tidligere på året en digital kampagneplatform og kampagnekonceptet: ”There is more to our happiness”.

Og det har man bestemt ikke fortrudt hos Greater Copenhagen-samarbejdet, der består af 79 kommuner i Østdanmark og Skåne, fortæller Louise Juhl, kommunikations- og marketingdirektør i Copenhagen Capacity.

– Formålet med kampagneformatet var at styrke brandet Greater Copenhagen, så internationale virksomheder, talenter og investorer vælger at placere sig her frem for i andre nærliggende europæiske metropoler, siger hun.

Kampagnekonceptet – som Advice har været bureaupartner på – har leveret varen. Fx nåede de to første kampagner ud til henholdsvis 11 mio. og 19 mio. via sociale medier, et kampagnewebsite og en kampagnefilm:

De fokuserede begge på Greater Copenhagens boomende spilindustri, hvilket resulterede i over 20 nybesatte job. Det skaber som minimum et overskud på 14,4 mio. kr. til de offentlige finanser.

En tredje kampagne nåede ud til seks mio. personer med budskabet om, at Greater Copenhagen er et attraktivt sted at placere sin fintech-virksomhed, og hele 1.448 personer ansøgte om de 36 jobs, der blev slået op i forbindelse med den indsats.

Derudover lykkedes det at trække en ny, international virksomhed til regionen, hvilket normalt er en længerevarende og dyr proces, der ofte ender med ingenting. Og der er endnu flere virksomheder på vej, lyder det fra Copenhagen Capacity.

Happiness-fortælling virker

Hvorfor valgte I at satse på digital branding?

– Fordi vi med den digitale platform kan effektivisere vores indsats, da formatet giver mulighed for, at vi kan køre rigtig mange forskelligartede kampagner, der målrettet går ind og rammer vores udvalgte målgrupper med det rigtige budskab, forklarer Louise Juhl.

– Kampagnekonceptet skiller sig ud internationalt, fordi vores budskab om, at fritid, hverdagsglæde og en svømmetur betyder noget, rent faktisk også trænger igennem til de internationale IT-talenter og de internationale virksomheder. At vores ”happiness” fortælling går rent ind hos netop denne målgruppe er noget helt nyt, fortsætter hun.

Som nævnt har Advice været partner i udviklingen af  kampagnekonceptet, og bureauet har også været med til at udvikle filmene, der er en del af mange forskellige indsatser, kampagnen har budt på.

Derudover har Copenhagen Capacity samarbejdet med Korsager Studio om produktion af videoerne, hvorimod den erhvervsfremmende organisation selv har udviklet den digitale platform og det automatiserede flow.

Hædret i London

”There is more to our Happines”-konceptet har også vakt opsigt internationalt. Fx ved City Nation Brand Awards, der hvert år hylder verdens bedste indsatser inden for destinations branding. Her løb Copenhagen Capacity med prisen for Årets Bedste Branding Strategi – prisen er i øvrigt sponsoreret af New York Times – hvilket naturligvis glæder Louise Juhl.

– Vi er utrolig stolte af den internationale anerkendelse Greater Copenhagen har modtaget i London, siger hun.

Hun glæder sig over, at digitale københavnerfortællinger om cykelture i byen, rene havnebade og hverdagslykke kan få verdens skarpeste hjerner og virksomheder til at slå sig ned i Greater Copenhagen.

Clare Dewhirst, grundlægger og direktør for City Nation Brand Awards, giver den digitale brandingplatform et fint skudsmål.

– Copenhagen Capacity fik prisen som anerkendelse for den stærke platform, der er blevet skabt som basis for al kommunikationen om Greater Copenhagen-området. Juryen anerkendte, at der må have været mange udfordringer med at få alle stakeholders engageret, når 79 kommuner fra to lande samles under ét navn og med én fælles mission.

– Derudover var juryen imponeret over brugen af bløde værdier – fokus på livskvalitet – og hvordan disse blev integreret for at understøtte de meget målrettede og målbare målsætninger, lyder det fra Clare Dewhirst.

Kampagnen fortsætter

Prisen får dog langt fra Copenhagen Capacity til at hvile på laurbærrene, derimod benyttes enhver god anledning til fortsat at aktivere kampagneplatformen.

Det gjaldt fx i slutningen af november, hvor Royal Arena slog dørene op til det store Counter-Strike event Blast Pro Series, hvor over 12.000 begejstrede tilskuere fulgte med på tribunerne og godt 10 millioner seere så med via et live-stream på 12 sprog, eller på en af de tv-stationer i 14 lande, der sendte fra eventen.

Copenhagen Capacity ved nemlig fra deres tidligere tiltrækningskampagner, at mange it-udviklere spiller computerspil i fritiden, så BLAST Pro Series-turneringen åbnede en værdifuld målgruppe af it-, software- og spiludviklere op for dem.

I forbindelse med eventen blev den digitale platform derfor aktiveret via en helt særlig gimmick, så de mange, der live-streamede fra eventen, via en kampagnefilm blev opfordret til at besøge sitet Codenhagen.io:

Ledetrådene var skrevet i kodesprog, der er almindelig kendt for it-udviklere, og de blev ført videre til et nyt kampagnesite om teknologibranchen i Greater Copenhagen, hvor de besøgende kunne se aktuelle jobopslag i nogle af regionens største virksomheder med ledige IT-stillinger såsom Boozt, KMD, Sybo, Unity Technologies og Massive Entertainment.

Hvordan gik det med dén indsats?

– Over al forventning. Der har været over 36.000 unikke besøgende på kampagnesitet, over 2.828 har klikket på jobopslagene, og indtil videre er der afsendt 54 jobansøgninger direkte fra sitet, slutter Louise Juhl, der ser frem til rulle endnu flere digitale kampagner ud via den digitale platform.

Denne artikel stammer fra bladet Markedsføring, der 11 gange om året sendes ud til medlemmer af Dansk Markedsføring.