Dentsu Aegis Networks CEO for Norden og Central- og Østeuropa, Lars Bo Jeppesen, forlader sin stilling.

Nyheden lander efter det 21. januar kom frem, at den nu tidligere CEO for den danske del af Dentsu Aegis Network, Mads Bredal, havde forladt sin stilling med ”øjeblikkelig virkning”, som Lars Bo Jeppesen formulerede det. 

Lars Bo Jeppesen oplyser dog til Markedsføring, at der ikke er en sammenhæng mellem de to ting. Han fortsætter desuden som medlem af bestyrelsen for bureaugruppens danske selskab. 

I en pressemeddelelse fortæller Lars Bo Jeppesen: 

– Når jeg har besluttet at stoppe som CEO i Dentsu, skyldes det ikke et fravalg af Dentsu, men at jeg er blevet tilbudt en meget spændende udfordring i en dansk virksomhed, som jeg virkelig gerne vil arbejde med.

Han forklarer videre, at det ”har været en svær beslutning, for jeg elsker Dentsu, mine ledelseskollegaer og alle medarbejderne i denne fantastiske virksomhed.” 

– Men jeg kan se tilbage på 16 vidunderlige år, hvor vi sammen har skabt nogle fantastiske resultater, og jeg har lært en masse, siger Lars Bo Jeppesen. 

Han tilføjer: 

– Det, at Dentsu har spurgt mig, om jeg fortsat vil sidde i bestyrelsen i Dentsu Danmark, understreger også, at dette ikke er et brud, men at jeg stadig vil være en del af familien.

Stolt af flere ting

Lars Bo Jeppesen har som CEO været ansvarlig for 18 europæiske markeder og mere end 5.000 ansatte. Bureaugruppen oplyser, at det under Lars Bo Jeppesens ledelse er det lykkedes at tredoble omsætningen og firedoble indtjeningen i Norden, Central- og Østeuropa på syv år.

Til Markedsføring fortæller Lars Bo Jeppesen, at der efter 16 år i koncernen særligt er tre ting, som han er stolt af. 

Den første er tiden som dansk CEO, hvor ”vi gik fra en markedsandel på 13 procent i 2006 til 27 procent i 2012, hvor vi var på forsiden af Markedsføring som Danmarks bedst indtjenende bureau på tværs af alle kategorier.”

Dernæst nævner han opkøbet af det digitale bureau Magnetix, som i dag hedder Isobar, ”der har vist sig at være en fantastisk investering, fordi den virksomhed gav os leading edge på teknologifronten et par år før den store transformation begyndte i resten af branchen.”

Endelig fremhæver han, at han ”altid har ligget allerøverst i vores gruppe globalt set målt på glade og tilfredse medarbejdere.”

Overdrager opgaver

Giulio Malegori, CEO EMEA hos bureaugruppe, påpeger i pressemeddelelsen, at Lars Bo Jeppesen siden 2004 har ”spillet en kritisk rolle for organisationens udvikling, vækst og succes.” 

– I dag står vi med en datadrevet, smidig og profitabel organisation med et fantastisk team, der leverer vækst og integrerede løsninger for vores kunder, siger Giulio Malegori, der fortsætter:

– Lars Bo efterlader Dentsu i en stærk position for fremtiden og vil blive savnet af bestyrelsen, medarbejdere, partnere og kunder. Vi ser frem til at følge hans karrieres fortsatte succes og ønsker ham held og lykke med hans nye virke. 

Det oplyses, at Lars Bo Jeppesen har sidste Dentsu-arbejdsdag 30. april og vil bruge de sidste måneder på at overdrage sine opgaver og hjælpe Giulio Malegori med overleveringen af hans ansvarsområder.

Lars Bo Jeppesen oplyser til Markedsføring, at han endnu ikke kan fortælle, hvad han skal lave.