Kim Jong Andersen forlader stillingen som Director hos rådgivnings- og revisionsvirksomheden EY, som han tiltrådte i november 2017.

– Beslutningen om at fratræde i EY er helt udramatisk og truffet i gensidig forståelse, siger Kim Jong Andersen, der sideløbende med ansættelsen hos EY er juryformand for Danish Digital Awards (DDA).

– Jeg har dog en aftale med EY om, at vi stadig kan samarbejde på udvalgte områder, så vi vil fortsat have en relation, fortsætter han.

Dermed blev det til et år og syv måneder hos EY for Kim Jong Andersen, der har været vidt omkring i den danske bureaubranche.

Ud over sit virke som juryformand i DDA – og tidligere i det nu nedlagte DIA (Danish Internet Awards, red.) – kan han også skrive ansættelser i en række såvel traditionelle som digitale bureauer på CV’et gennem de seneste godt 20 år.

Det drejer sig om McCann Copenhagen, RelationsHuset Gekko, ADtomic, DDB, Creuna, Hello Group, Kunde & Co, Euro RSCG Copenhagen, Republica, Propaganda McCann og Grey.

Du skifter ofte job. Hvad skyldes det?

– Man kan vel sige, at jeg er forud for min tid. Jeg tror ikke på, at lange ansættelsesforhold er værdifulde i sig selv. Jeg passer bedre ind i den nye norm, hvor man skifter job, når man har opnået det, man vil med ansættelsen, siger Kim Jong Andersen.

– Dertil kommer, at jeg har indrettet mig sådan, at jeg ikke er afhængig af at skulle blive i et job, hvis det betyder, at jeg skal gå for meget på kompromis med min egen integritet eller ambition, fortsætter Kim Jong Andersen, der understreger, at det sidste ikke var tilfældet hos EY.

– Nej, det handlede mere om, at jeg har fået lyst til at blive selvstændig igen. Det sker frem til sommerferien i mit firma JONG, som er genaktiveret efter at have ligget i dvale, mens jeg var ansat i EY, siger Kim Jong Andersen.

Og hvad skal du derefter?

– Der har jeg en ambition om at starte et nyt firma. Konceptet og forretningsmodellen er under udvikling pt., og det vil ikke kun bestå af mig, men også af andre partnere, som jeg er i dialog med, siger Kim Jong Andersen, der endnu ikke kan løfte sløret for, hvem de potentielle partnere er, eller hvad det nye firma mere præcist skal beskæftige sig med.

– Der vil sikkert være elementer fra mit tidligere virke, da jeg naturligvis vil bringe mine kompetencer fra en efterhånden meget stor rygsæk af erfaringer med mig, slutter Kim Jong Andersen.

EY oplyser, at virksomheden har uforandret strategisk fokus på digital transformation og marketing efter afskeden med Kim Jong Andersen.