Mads Kjøller Damkjær er fra 1. september ny Managing Director for Designit i Danmark, hvor han skal lede designbureauets to kontorer i Aarhus og København. 

Det oplyser bureauet i en pressemeddelelse.

- Vi har det seneste halve år arbejdet med en ny strategi for Designit Danmark. Vi er enormt stolte af at kunne hente en profil som Mads ind til at hjælpe os med at sikre ny vækst. Han har en stærk designfaglig baggrund, han har solide ledelsesmæssige erfaringer, også internationalt, og så har han fremfor alt kommercielt instinkt. På toppen af alt det, er han et super sympatisk menneske, siger Martin Delfer, der er kommercielt ansvarlig for Designits Nordiske aktiviteter og fungerende Managing Director for Danmark.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Mads Kjøller Damkjær kommer fra en stilling som fondsdirektør for Danish AM Hub, hvor han, ifølge meddelelsen, ”har spillet en central rolle i opbygningen af et dansk økosystem med nye innovative og bæredygtige produktionsteknologier som blandt andet 3D print.”

Det oplyses videre, at den 44-årige Mads Kjøller Damkjær ”har erfaring med at bruge design og kreativitet til at styrke virksomheder og ledelsesteams i organisationer internationalt.”                      

- Det er et rigtigt spændende tidspunkt at slutte sig til ét af Nordens – ja, ét af verdens – mest respekterede designfirmaer, og jeg ser frem til at løfte virksomhedens vision og ambitiøse målsætninger for fremtiden sammen med mine nye kolleger i Aarhus, København og rundt om i verden, siger Mads Kjøller Damkjær, der oprindeligt er industriel designer, i meddelelsen. 

Derudover har han ”studeret MBA samt taget flere lederuddannelser, herunder organisatorisk psykologi ved Stanford University.”

Som Markedsføring fortalte i sidste uge, har Designit på den internationale scene for alvor fået fart på væksten – med et samlet underskud på næsten 300 millioner kroner til følge - siden virksomheden blev opkøbt af den indiske it-koncern Wipro i 2015.

Virksomheden betragter dog stadig Danmark og Norden som centrale markeder, oplyses det. I Danmark står blandt andet Nykredit, Novo Nordisk, Radiometer GN Resound, Arla, Lego, Ikea, Smukfest og startupet Grandhood på kundelisten.

- Selvom vi de sidste tre år har skabt en reel global forretning, med nogle af verdens mest ambitiøse virksomheder på vores kundeliste, så er Danmark stadigvæk hjertet i Designit. Vi løser mange af vores mest komplekse og spændende opgaver for nogle af vores globale kunder ud af vores kontorer her, og det er også derfor, vi har lagt vægt på at få en kandidat med en solid, international erfaring, siger Christian Søgaard, Nordic Managing Director for Designit, der i pressemeddelelsen fortsætter:

- Det bliver Mads’ væsentligste opgave at få styrket vores danske forretning, integreret de to kontorer tættere, og i det hele taget sikre, at vi bliver ”the go to place”, når komplekse og spændende opgaver skal løses for både store og små kunder.

Mads Kjøller Damkjær begynder i sin nye stilling hos Designit Danmark 1. september og vil være tilstede både i Aarhus og København.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.