”13. august 2025. Copenhagen. Temperature 22 degrees. Dear diary. Today it was decided that no further actions will be made to control emission and prevent climate change. Don’t know what this means to my future.”

Denne tekst indleder med hvid skrift på mørk baggrund filmen, der har vundet dette års udgave af ungdomsfilm-konkurrencen Our Sustainable Future.

Filmen med titlen ‘Diaries Throughout the Decades’ er skabt af Nathja Mikkelsen, som også selv har stået for lyd og musik til filmen.

Hun er uddannet på Skolen for Visuel Kommunikation og har undervejs blandt andet været praktikant hos Pong og Urgent.Agency, og hun glæder sig naturligt nok over at vinde prisen. 

”Det er en stor ære og betyder meget. Filmen er lavet på en enkelt dag, fordi mine idéer har det med at lade vente på sig til sidste øjeblik. Så jeg ville gerne have arbejdet videre med konceptet og gjort det skarpere. Men jeg er superglad for, at det alligevel lykkedes,” skriver hun på en mail til Markedsføring.

En dagbog er personlig

Our Sustainable Future tager udgangspunkt i den 17 verdensmål. Det kan måske bedst betegnes som et filmisk græsrodsinitiativ, der startede i Danmark, og som nu spredes over hele verden. 

Vinderfilmens 60 sekunder bygger med enkle virkemidler en gruopvækkende fremtid op for seerens indre blik og leger undervejs med både, lyd, ord og farver.

Hvor kom ideen fra?

”Inden jeg fandt frem til filmens koncept, havde jeg i tankerne, at jeg godt kunne tænke mig at gøre klimakrisen mere konkret for den enkelte. Nogle gange føler jeg, at den globale opvarmning kan være ekstremt abstrakt, og vi bliver hver dag mindet om den i et omfang, der kan være svært at forholde sig til,” skriver Nathja Mikkelsen på mail til Markedsføring og uddyber:

”Derfor var det vigtigt for mig at finde frem til, hvordan det ville kunne påvirke mit eget liv i hverdagsscenarier, hvis nu al indsats blev indstillet i en alternativ fremtid. Og hvilket format er mere personligt end en dagbog, tænkte jeg.” 

”Skab en film på 60 sekunder, der kan ændre verden

Konkurrencen afholdes i år for tredje år i træk, og briefen er ’lige til at gå til’: Skab en film på 60 sekunder, der kan ændre verden.

Det gjorde i konkurrencens debut-år Christian Skjøtt – dengang kreativ på Nord DDB – i dag Senior Art Director på Pong med filmen ”End-Of-The-World-Credits”, der blev vist på Times Square i New York.

Og for god orden skyld gentog han succesen sidste år, hvor han dog delte æren med sin makker Marius Dahl, dengang Head of Content hos Astralis. 

De vandt sammen med filmen ”Carry Your Responsibility”, som siden blev vist i Nantes i forbindelse med Kreativitetens Dag 2022: “FN’s Internationale dag for Kreativitet og Innovation”.

Konkurrencen Our Sustainable Future afholdes i et samarbejde mellem Creative Circle og Our Sustainable Future, og juryen består af tidligere vindere af filmkategorien ved Young Creative Circle Awards.

Se Nathja Mikkelsens vinderfilm ‘Diaries Throughout the Decades’ herunder.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger