I maj i fjor slog et nyt bureau, Obsidian Digital, dørene op herhjemme til akkompagnement af store ambitioner.

Målet var intet mindre end på sigt at skabe Danmarks førende data-drevne marketing-bureau. Vel at mærke ikke blot ved at tilbyde virksomheder at håndtere deres online-markedsføring, men også ved at tilbyde udarbejdelse og eksekvering af marketingsstrategier.

Nu er der gået 12 måneder, og hvordan mon det så er gået?

– Vi har omsat for over otte mio. kr.  og er 20 ansatte, fortæller Sasa Kovacevic, Head of SEO, og en af de fire partnere, der stiftede Obsidian Digital.

Det er vel godkendt?

– Ja, det er det bestemt. Vi har vækstet hurtigt uden nogen som helst investeringer. Kigger man på nogle af de større konkurrenter, så er vi på samme niveau, som de var, da de havde været på markedet i tre til fem år, siger han.

Vil være ”rigtige” konsulenter

I dag kan Obsidian Digital bl.a. skrive virksomheder som Stena Line, Hungry.dk, Saxo og Unisport på kundelisten.

Og ifølge Sasa Kovacevic skyldes den hastige vækst, at bureauet – udover de tunge, digitale kompetencer, der naturligvis skal være på plads – har formået at opbygge det, han kalder en ”rigtig konsulentkultur”.

Hvad mener du med det?

– Der er intet galt i hættetrøjer, T-shirts og en 8-16-arbejdsdag, men sådan er kulturen ikke hos os.

– Her arbejdes der hårdt, som man kender det fra store konsulenthuse som McKinsey. Hvis man vil være ”rigtige” konsulenter, der hjælper med at flytte forretning for virksomheder, så kræver det en særlig kultur, siger han.

Det er dog ikke ensbetydende med en slaverpisker-kultur, understreger han op peger på tiltag som fælles aftensmad, betalte udlandsture, vasketøjsordning og fredagsbar i bureauet.

– Vi arbejder hårdt, men belønner også vores medarbejdere derefter, siger Sasa Kovacevic, der  i øvrigt kan fortælle, at de otte mio. kr. i omsætning indtil videre har resulteret i sorte tal på bundlinjen på den sjove side af to mio. kr.

En 80/20-model

Den noget (i hvert fald i digi-bureau-verdenen) atypiske virksomhedskultur er dog langtfra den eneste årsag til, at Obsidian Digital har lagt stærkt fra land.

– Den anden hovedforklaring er det produkt, som vi tilbyder kunderne. Vi går ikke enøjet ud og anbefaler kunderne de løsninger, som vi selv mestrer (såsom søgemaskineoptimering, PPC eller SoMe-indsatser, red.), men er i vores rådgivning opsatte på at foreslå kunderne den bedst mulige attribuering af deres marketing-kroner, siger Sasa Kovacevic.

Det hænger tæt sammen med bureauets beslutning om fra starten af at have 80 pct. fokus på online-markedsføring og 20 pct. fokus på at yde den rette strategiske rådgivning og at udarbejde en marketingstrategi for bureauets kunder.

Brug marketingkronerne rigtigt

– Det hjælper hverken os eller vores kunder, hvis der ikke attribueres korrekt. Vi ved, at det ikke giver nogen mening at falde i ”last Click”-fælden og tro, at det er der, man nødvendigvis skaber de fleste salg eller henter de fleste leads, siger Sasa Kovacevic.

Han tror på, at bureauet på den lange bane får meget mere ud af stille rådgivning af kunderne – som der i øvrigt i dag er over 100 af i bureauet – om det er de rigtige salgskanaler og de rette marketingkanaler, de benytter sig af.

– Vi er nok alle ved at være godt og grundigt trætte af fx kikset re-targeting, der bombarderer potentielle kunder med ligegyldige budskaber, og vores opgave er ikke blot at strømline kundernes digitale marketingindsats, men også at træde et skridt tilbage og vurdere, om de nu gør det rette, slutter Sasa Kovacevic.