”Det er fedt. Det er sindssygt fedt.”

Allerede inden Troels Vest blev kåret som Årets Digitale Profil ved Danish Digital Awards 2021 torsdag aften, havde han været på scenen mere end én gang.

Det digitale bureau vandt flere priser for dets arbejde med at bygge en digital webshop, hvor kunderne fysisk kan afhente deres varer, sammen med håndværkerfirmaet Brødrene A&O Johansen.

Men kronjuvelerne landede, da Netcompany vandt prisen som Årets Digitale Partner, imens A&O Johansen blev Årets Digitale Selskab – og til sidst altså prisen som Årets Digitale Profil til Troels Vest.

Hvis du ikke helt kender ham, er du ikke nødvendigvis den eneste. Troels Vest er en af ”nørderne” hos Netcompany: selskabets elektronikingeniør-uddannede lead developer.

”Den er ikke helt sivet ind endnu. Jeg er lidt paf, vil jeg sige,” sagde Troels Vest til Markedsføring lige efter overrækkelsen. Han vidste knap nok, hvilket ben han skulle stå på, imens han selv og kollegerne fotograferede deres store bunke af priser lige efter showets afslutning.

”Det her havde vi ikke regnet med: At vi hiver så mange priser. Jeg er sindssygt stolt. Det viser også bare, hvor godt et samarbejde vi og A&O har haft,” siger han.

Fingrene helt nede i maskinrummet

Fra scenen blev Troels Vest hyldet som en af hverdagens helte i den digitale verden.

”Ofte har vi en tendens til at kåre høvdingene,” lød det i juryens begrundelse, som juryformand Kim Jong Andersen præsenterede.

”I år har vi ønsket at præmiere en af dem, der har haft fingrene helt nede i maskinrummet og været med til at bygge løsningen,” lød det.

Helt konkret har Netcompany lavet en løsning for A&O, som gør butikkerne til et lager for kunderne døgnet rundt.

Juryformand Kim Jong Andersen kalder overfor Markedsføring løsningen for ”en case med fremtidsperspektiver og klart potentiale til at disrupte branchen”.

For Troels Vest var det nu mest en dybt interessant opgave, der kaldte på en kreativ løsning.

”Det er noget, jeg ikke har set i Danmark før. De kan gå ind på deres app og swipe, og så sker der reelt noget i den virkelige verden: Et gitter åbner sig på en butik, og alarmen slår fra, så de kan hente deres varer. Det er en fusion mellem software og hardware, jeg ikke har set i et stort dansk firma før. Så det er faktisk banebrydende og nyskabende,” siger Troels Vest og tilføjer:

”Det er fedt for kunderne, for det betyder, at de ikke er bundet af normale arbejdstider og kan passe det ind i deres kalender. Det gør en travl hverdag meget mere fleksibel for dem.”

Hvordan har det været at arbejde med projektet?

”Det har været ret anderledes end vores normale projekter, fordi vi skulle integrere hardware med software. Men det har også været federe,” siger Troels Vest.

Netop han har en baggrund, der har gjort ham til den rette mand til at udvikle produktet.

En chance i karrieren

Troels Vest startede i Netcompany i 2014, da han var en nyuddannet ung elektronikingeniør.

Egentlig lå jobbet hos it-bureauet ikke lige for. For i sin essens arbejdede Troels Vest mest med at kombinere software og hardware. Men hos Netcompany var det hovedsageligt det digitale, han skulle arbejde med. Og det er netop den kombination af fokus på det fysiske – hardwaren – og softwaren, der gjorde, at han havde redskaberne til at løse A&Os problem så succesfuldt.

”Jeg har en baggrund som elektronikingeniør. Og jeg har slet ikke den samme baggrund som de andre i firmaet, der i høj grad er it-ingeniører,” siger han.

”Da jeg var færdiguddannet prøvede jeg egentlig også at få et job som elektronikingeniør. Og det var der ikke på markedet. Men jeg havde også lidt flair for software og it. Og Netcompany virkede som et sted, der var på vej frem,” siger han.

Hav modet

Grundlæggende tror Troels Vest på, at det kræver modet til at tage chancer, hvis du skal finde de bedste løsninger – både for din egen karriere, men også i it-branchen.

Hvis du skulle give dig selv et råd, da du stod som nyuddannet tilbage i 2014, hvad skulle det så være?

”Lad være med at være bange for at prøve nye ting. Det kan godt være, man tror, at man skal gå én vej. Men det kan give rigtigt meget at gå i en anden retning.”

Hvad er branchens største problem – og løsningen på det?

”Folk er for bange for at prøve nye ting. Der er sådan en tankegang: Vi har gjort det her i 10 år, og det virker, så det bliver vi ved med. Men på et tidspunkt bliver det forældet. Du skal hele tiden holde dig opdateret. Prøve nye teknologier. Du skal hele tiden følge udviklingen. Ellers bliver du overhalet indenom.”

Til allersidst: Hvordan skal du fejre prisen?

”Det er jo en arbejdsdag i morgen, så jeg skal nok ind på kontoret klokken ni,” siger Troels Vest, imens en bas spiller fra festlokalet på Villa Copenhagen, hvor der efter showet var fri bar.

”Ej. Det skal fejres med kæresten i weekenden. Jeg har lige fortalt hende det, og hun er pavestolt. Så vi skal nok ud at spise.”