Adobe er i luften med et nyt beta-værktøj, der ifølge softwarevirksomheden kan forudsige, hvornår forbrugerne rammes af reklame- eller tilbudstræthed.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det nye værktøj, Journey AI, er målrettet til de marketingfolk, som i øjeblikket forsøger at regne ud, hvordan de kan bruge kunstig intelligens i deres arbejde.

Med værktøjet kan marketingprofessionelle, ifølge pressemeddelelsen, ”forudse det bedste tidspunkt, frekvens og kanal til at reklamere til deres kunder”.

Værktøjet inkluderer således en såkaldt ”fatique score”, som kan bruges til at se, ”hvornår kunderne sandsynligvis vil blive trætte af at få tilsendt marketingbudskaber fra dit brand”.

At stigende reklametræthed er en reel udfordring for de fleste brands blev eksempelvis bekræftet i det integrerede bureau Mindshares 2019-udgave af Reklameanalysen.

Der er tale om en træthed affødt af, ”at reklamerne er blevet dårligere til at informere, underholde og skabe WOM (Word of Mouth, red.), som Arnt Gustafsson, Director for Strategy & Analysis hos Mindshare, fortalte Markedsføring, da analysen blev præsenteret i april 2019.

Heraf fremgik det også, at TV og digitale medier er med til at påvirke irritationen, og at det især er TV-sponsorater og reklamer på mobiltelefon og tablets, der irriterer.