Efter nogle turbulente år med flere direktørskifter og omstruktureringer melder NORD DBB’s CEO siden sommeren 2020, Annette Piilgaard, nu klar til vækst.

– Generelt kan man godt regne med at komme til at høre meget mere til NORD DDB i 2021 end i de to foregående år, siger hun til Markedsføring.

En stribe nytilkomne medarbejdere understreger ambitionerne.

I sommer hentede man René Sohn Kammersgaard – tidligere mangeårig kreativ chef hos Robert/Boisen & Like-minded – ind som ny kreativ direktør.

Og for nylig er yderligere seks nye medarbejdere kommet til på forskellige poster.

Hvad er årsagen til, at I mander så relativt markant op?

– Vi har dels landet nye kunder. Eksempelvis Torvehallerne, et kendt ugeblad og en stor europæisk detailkæde. Vi oplever samtidig en højere aktivitet fra vores eksisterende kunder, og derudover bliver vi inviteret til flere og flere pitches, siger Annette Piilgaard og tilføjer:

– Så derfor har det været helt naturligt at mande op, hvilket vi fortsætter vi med her i starten af det nye år. Blandt andet ankommer der endnu to medarbejdere i næste måned. 

" Vi har brugt efteråret på at ændre lidt på NORD DDB’s struktur.
Annette Piilgaard, CEO, NORD DBB

Enkelte af de nye ansigter er direkte genplaceringer, oplyser Annette Piilgaard, som dog tilføjer, at ”størstedelen er klart et udtryk for vækst og en stærk tro på fremtiden.”  

De seks senest nyansatte er to AD’ere i skikkelse af Sofie Engelbrecht Simonsen og Kristian Skjoldborg, plus grafiker Elsa Mathiasen.

Hertil kommer to projektledere. Det drejer sig om Charlotte Tvede og Caroline Halberg Franck. Og endelig er Charlotte Fischer, der er ny Finance Manager, kommet til.

Og ansættelserne er ikke kun udtryk for vækstambitioner. Men også for, at man har ændret lidt på måden, man arbejder på hos bureauet:

– Vi har brugt efteråret på at ændre lidt på NORD DDB’s struktur. Forstået på den måde, at vi nu har et fast og mere stabilt team på 30 i stedet for en meget høj andel af freelancere, fortæller Annette Piilgaard og fortsætter:

– Ud over at have givet os kapacitet til at løse eksisterende opgaver, har det givet os et langt stærkere fundament i forhold til at tage flere og større opgaver ind. Plus at afsøge nye idéer.

Turbulente år

Annette Piilgaard kom til NORD DDB fra Saatchi & Saatchi sidste sommer, hvor hun overtog roret i kølvandet på godt fem turbulente år med flere direktørskifter.

I 2016 forlod den daværende CEO, Pernille Gjøls-Andersen posten og overlod styringen til et management team bestående af tre mand.

Anders Wik som CEO, Thomas Erichsen som Managing Director og Thomas Fabricius som kreativ kraft.

Men i februar 2018 tog Anders Wik en beslutning om at flytte til Bornholm og starte sin egen virksomhed.

Siden kom Bettina Sherain til som ny CEO. Men i maj 2019, var der igen opbrud i ledelsen, da Thomas Erichsen og hans hustru, Malene Erichsen og flyttede til Caribien for at blive hotelejere.

Allerede i december 2019 ulmede uroen imidlertid igen. Bettina Sherain, der var tiltrådt som CEO i april 2019, og kreativ direktør Thomas Fabricius var pludselig ude.

Siden indsatte DDB-ledelsen Lauren O’Rooke Walker og Steve Griffiths fra DDB’s europæiske hovedkontor ”til interim CEO’s med øjeblikkelig virkning.” 

Men nu lægger Annette Piilgaard altså an til, at det hæderkronede bureau-brand igen skal skinne på den danske scene.

Og der er da også lidt at rette op på. Også selv om 2018 og 2019 så bedre ud end 2017, hvor man kom ud med et minus på den primære drift på 7,8 millioner kroner.

I 2018 kom bureauet – blandt andet i kraft af eftergivelse af gæld på 3,4 millioner kroner fra moderselskabets side, ud med et minus på driftsresultatet på lige omkring en million kroner. 

Og i det seneste regnskab, som er fra 2019 – og altså, må det retfærdigvis siges, ligger noget før Annette Piilgaard overtog ledelsen – lyder driftsresultatet på minus 5,3 millioner kroner.

Men den nye CEO er ikke i tvivl om, at der er bedre tider på vej:

– Vores forventninger til 2021 er, at vi kommer højere op end både 2020 og 2019. På toplinjen, bundlinjen og imagemålinger, siger hun.