”Havde du spurgt mig for et år siden, havde jeg nok solgt 2021 for et driftsresultat på syv-otte millioner”, siger Frankly-partner Klavs Valskov.
Men det 16 år gamle digitale bureau havde mere medvind end som så i det forgangne år, viser det nye regnskab, som netop er offentliggjort.
Frankly har således leveret 11 millioner kroner på driften i 2021 mod fire millioner året før, og en samlet bundlinje på 8,6 millioner kroner mod 3,1 millioner kroner året før.
Bruttoavancen lander på 39,8 millioner kroner, og bruttoavancen pr. medarbejder (beregnet på gennemsnitligt antal fuldtidsmedarbejdere i regnskabsåret) ligger dermed på godt 1,1 millioner.
Altså pænt over branchegennemsnittet på omkring 800.000 kroner.
”Jeg er pavestolt af det her resultat. Vi ventede, at det ville ske, men ikke før om et par år, så ja – vi er sindssygt stolte,” siger partner Klavs Valskov i et interview med Markedsføring.
Han peger på flere årsager til væksten.
”Men jeg vil især fremhæve, at vi er lykkedes med at skærpe det internationale fokus, salgs- og kundestrategien og projektledelsen. Og ikke mindst tage hånd om det organisatoriske.”
Øget aktivitet og nye kunder
På den rent forretningsmæssige side har Frankly ifølge Klavs Valskov haft et 2021, hvor både eksisterende kunder har øget deres aktiviteter, og nye kunder er kommet til.
Det gælder blandt andet Nordea, som Frankly har samarbejdet med i snart 15 år. Her er man for nylig gået i luften med bankens nye site.
Nøgletal for Frankly
Tal i millioner kroner
2021 (2020) (2019)
Bruttofortjeneste 34,9 (23,9) (22,5)
Driftsresultat 11,0 (4,0) (3,7)
Årets resultat 8,6 (3,1) (2,9)
”Jeg vil her også fremhæve Danfoss, som er en stor kunde hos os, og tyske Henkel, som vi har øget en del med sidste år,” siger Klavs Valskov.
Blandt de nye virksomheder, som er kommet til Frankly med opgaver sidste år, finder man IKEA, den børsnoterede amerikanske biofarmaceutiske virksomhed Abbvie og Dublin-fødte Ardagh Group, der bl.a. fremstiller flasker til Carlsberg og Heineken.
Og apropos Carlsberg, så er det også Frankly, der har stået bag ”indpakningen” af bryggeriets nye femårige globale forretningsstrategi, Sail ’27, som i sidste uge blev lanceret i forbindelse med årsregnskabet.
Bureauet der flere gange tidligere har løftet opgaver for Carlsberg, blev inviteret i pitch i efteråret og vandt opgaven. Ifølge Markedsførings oplysninger i konkurrence med bl.a. Kontrapunkt og Open.
”Det har været en fantastisk proces, hvor vi har løst mange forskellige opgaver. Herunder visuel identitet for Sail ’27, inklusive logoet, film, animation, virtuelle og interaktive oplevelser til 40.000 medarbejdere over hele verden. Plus præsentationer til Town Halls og Investor Relations,” siger Klavs Valskov.
Mangfoldighed på flere planer
Ifølge regnskabstallene beskæftiger Frankly 35 medarbejdere, men meget er sket, siden tallene blev gjort op.
”Hvis du regner alle med, herunder studentermedhjælpere og deltidsansatte, er vi i dag oppe over 60 medarbejdere. Alene i januar kom otte nye til og 1. februar tog vi imod yderligere 10,” siger Klavs Valskov.
Artiklen fortsætter under billedet.

Og medarbejdersammensætningen har ændret sig markant gennem de senere år, lyder det fra Frankly-partneren.
”Vi har haft øget tilgang af mere akademisk- og data-orienterede folk. Det hænger sammen med, at vi sidste år etablerede et mere formelt strategi-team, som leverer indsigter og arbejder med brands architecture og purpose,” siger Klavs Valskov.
Han peger også på en anden udvikling som efter hans opfattelse har haft betydelig indflydelse på bureauet og dets resultater.
”Vores markant øgede mangfoldighed. I dag er vi for eksempel mere end 30 procent kvinder, hvor vi for bare tre år siden faktisk var tæt på nul,” siger Klavs Valskov og tilføjer:
”Det har forbedret ikke bare vores produkt og vores interface med kunderne, men også vores projektstyring og hele vores omgangsform. Tidligere var der måske nok lidt drengeklub over det.”
Hertil kommer, at Frankly i dag rummer 11 forskellige nationaliteter.
”Vi rekrutterer bevidst efter det, når vi nu er i flere og flere lande. Både det og en forbedret kønsfordeling giver mange flere vinkler på tingene. Og jeg synes reelt, det har forbedret os som virksomhed.”
Blev udfordret af væksten
Men selv om Klavs Valskov og de øvrige partnere har skullet ”knibe sig selv i armen” over den betydelige vækst, så har den markante fremgang også givet anledning til udfordringer i det forgangne år.
”Det gav os klart udfordringer på kapacitet. Og på at få organisationen til at følge med. Så vi skulle skærpe vores evne til at fastholde eksisterende medarbejdere og tiltrække nye. Og det gjorde, at vi fremskyndede en række tiltag,” siger han.
" Vi regner med at kunne slå resultatet fra 2021 med 10-20 procent.Klavs Valskov, partner, Frankly
Eksempelvis nedsatte man et ledelses-team i sommeren 2021. Et nyt lag af ledere under de fire partnere til at sikre den daglige trivsel, fordeling af opgaver, osv.
”Det var egentlig først havde planlagt til 2023, men det hel gik meget stærkt, og vi kunne se, at det var nødvendigt,” siger Klavs Valskov, der erkender, at det har givet ”nogle dønninger”.
”Det kræver noget af en organisation, at man skyder et led ind, så det er vi stadig i gang med at vænne os til,” siger han.
Initiativet har blandt andet betydet, at bureauet i efteråret lancerede et personligt udviklingsprogram for alle medarbejdere.
Og et program med titlen ”Frankly Care”, der både har til formål at fastholde og rekruttere, og som blandt andet rummer en forbedret pensionsordning, en forbedret sundhedsforsikring, tre måneders fuld løn under barsel til både mor og far plus en halv månedsløn, når baby fylder 1 år.
Venter yderligere vækst i år
Om 2022 siger Klavs Valskov, at han forventer en stabilisering af både forretning og organisation, men at han dog stadig venter vækst.
Om Frankly
- Frankly blev stiftet af Frank Thomsen i 2006
- I 2020 solgte Frank Thomsen sin ejerandel til de øvrige partnere
- I dag har Frankly kontorer i København og Vilnius – kontor i Italien er undervejs
- Medarbejderstab er i dag på +60, inkl. studerende og deltidsansatte
- Blandt kunderne er Nordea, Danfoss, Henkel, IKEA, Facebook, Carlsberg, Demant, AbbVie, Ardagh og Arjo.
”Vi har lige fået tallene for januar, og det ser ud, som om vi er godt tunet ind,” siger han og tilføjer, at han tror, man kommer til at overgå 2021.
”Nok ikke med det samme procentuelle hop som fra 2020 til 2021, men vi regner med at kunne slå resultatet fra 2021 med 10-20 procent. Vi forventer også, at toplinjen følger med i det niveau. Det er det, vi går efter. Vi vil gerne tage nogle hop over de kommende fem år.”
Frankly-partneren oplyser videre, at man er i gang med at etablere kontor i Italien, hvor han selv bor med familien, inden længe.
”Vi er her sådan set allerede, men planen er at gøre det mere formelt. Og så håber vi også at have åbnet kontor i USA inden for de kommende fem år.”
De positive forventninger baserer sig blandt andet på den måde forretningsstrukturen har udviklet sig de seneste tre år.
”Vi er i mange markeder i dag, og det spiller ind på stabiliteten i resultaterne. Vores risikoprofil jævnes ud med kunder, der kører forskellige budget- og regnskabsperioder i forskellige lande, så vi har faktisk lige travlt hen over hele året,” siger Klavs Valskov og tilføjer:
”I dag ligger omkring 60 procent eller mere af vores forretning uden for Danmark, og det giver os en god balance.”