I denne skribents barndom fyldte fodboldlandsholdet, iskolde Jolly Cola’er, skrabede knæ og kølede kander med Sunquick-saftevand en ikke uvæsentlig del af hverdagen.

Siden har meget forandret sig, men det danske Sunquick-brand er stadig i fuld vigør på trods af den uafvendelige udvikling inden for produkter, design og kommunikation.

Det viser en ny kampagne for den danske saftevands-klassiker, som følger i kølvandet på en lancering af en ny ready-to-drink i Malaysia.

Design- og kommunikationsplatformen er udviklet af det danske bureau Co+, der forleden kunne præsentere et ganske godt årsresultat for 2016.

Et stærkt brand i Malysia

Malaysia er, udover Kina, Mellemøsten og Afrika, blandt Sunquicks vækstmarkeder, og Sunquick-brandet er stærkt i netop Malaysia, hvor millioner i generationer har købt ind i det.

– Malaysia er et fascinerende marked. Det er mangfoldigt og moderne på samme tid. I generationer har Sunquick haft en stærk position, som vi nu ønsker at udvide fra at være et in-home produkt til også at dække out-of-home-consumption, lyder det fra Steven Müller, Account Director hos Co+, i en pressemeddelelse.

– Til dette er der blevet udviklet en færdigblandet drik, som vi har designet packaging og udviklet tilhørende kommunikation til, fortsætter Steven Müller, der tidligere har arbejdet i Indonesien og Malaysia for Arla Foods.

Skal appellere til nye generationer

Co+ har i samarbejde med Sunquicks globale marketing team og internationale partnere fra Europa, Sydøstasien, Mellemøsten, Afrika og Kina, været igennem en længere strategisk udvikling for at finde frem til Sunquick brandets nye positionering og kommunikationskoncept.

– For at vinde indpas hos nye generationer af forbrugere, på tværs af markeder, har vi skullet gøre Sunquick mere ungt, på tværs af brand parametre. Og vi har ekspanderet vores produkt portefølje for at kunne omfavne nye ”refreshment occasions” samt skabe nye mindeværdige brand-oplevelser for forbrugeren – dette starter alt sammen med Sun & Quick, siger Christian Hørlyck, Marketing Manager for Sunquick.

Maskotter inspireret af Disney og Pixar

Omdrejningspunktet i den nye kommunikation er maskotterne Sun & Quick.

De blev skabt for at give Sunquick et sjovt, imødekommende og moderne udtryk, samtidigt med at give forældrene en hjælpende hånd. De to figurer optræder nemlig som positive rollemodeller for sociale færdigheder og værdier, som fx fordelene ved at dele og værdien i at samarbejde.

– Vi har været inspireret af trenden med karakteristiske monster-figurer, der er fulde af personlighed, som man ofte ser dem i animationsfilm fra Disney og Pixar, i udviklingen af vores maskotter, Sun & Quick. De er sjove, lidt skøre og altid sammen om tingene: på jagt efter et forfriskende øjeblik, de kan dele med hinanden og med Sunquick produktet, siger Rune Svends, Art Director i CO+.

– Vi har været så heldige at arbejde med nogle at de bedste animatorer i Europa, hvilket vi synes det endelige resultat afspejler, fortsætter han.

Kampagnen er skudt i gang, og tv-reklamer med Sun & Quick ruller i øjeblikket over skærmen på tværs af Malaysia.