Med en ROMI (Return On Marketing Investment) på 5,2 er Mette Heering Pontoppidan, marketing- & kommunikationsdirektør i Codan, ”meget tilfreds” med effekten af den køreprøve-kampagne, forsikringsselskabet lancerede i begyndelsen af 2019.

– Jeg synes, vi er nået i mål med kampagnens primære formål, nemlig at starte en samtale om, hvor gode, eller måske snarere dårlige, vi danskere egentligt er til at køre bil, siger hun.

65.000 danskere har siden gennemført Codans teoriprøve, 117.000 har besøgt det tilknyttede kampagnesite i gennemsnit 9,32 minutter, mens kampagnens video har fået mere end 10 millioner visninger på sociale medier.

I videoen følger man over to dage 15 bilister, som har det til fælles, at de har masser af erfaring bag rattet og selvtillid.

Men selvopfattelsen sættes på prøve, da testpersonerne én efter én udsættes for en køreprøve med både en teoretisk og en praktisk del, som alle 15 dumper.

– Vi har jo med et lavinteresseprodukt, altså bilforsikringer, at gøre her, så det engagement, vi har skabt med kampagnen, er vi stolte af. Vi har blandt andet kunnet iagttage på vores sociale medier, at mange danskere har opfordret hinanden til at tage testen, og det er fantastisk at se, siger Mette Heering Pontoppidan.

Hun mener, at PR igen har vist sig at være ”en god forbrænder” for marketingindsatsen hos Codan.

– Vi arbejder integreret med de to discipliner, og i dette tilfælde kunne man virkelig se, at PR skabte traction og god reach. Vi havde et mediespend på 0 kroner i de første uger efter kampagnen takket være over 100 medieomtaler på tværs af nationale og regionale dagblade, TV og radio, siger Mette Heering Pontoppidan.

Hun forklarer, at Codan med PR indleder samtalen med potentielle kunder ”helt oppe i toppen af tragten”.

Herefter eksponeres de for mere taktiske budskaber jo længere ned i bunden af tragten, de kommer. Til slut skal der sælges en bilforsikring.

Hvordan er det gået?

– Vi ligger i indeks 106 i kampagneperioden. For hele første del af kampagnen har vi regnet os frem til en ROMI (Return On Marketing Investment) på 5,2, siger Mette Heering Pontoppidan.

Resultaterne får Codan til at gå i luften med en anden etape af kampagnen baseret på de indsigter, der er samlet op i den første fase.

96,6 procent af Codans 65.000 afholdte teoriprøver blev dumpet. Den høje dumperate og de sværeste spørgsmål – korrekt brug af registreringsattest, kørsel med trailer, og hvad man skal gøre i en situation, hvor en anden bil pludseligt kører ud foran én – er afsættet for kampagnens anden etape.

– Her bruger vi de indsigter og data, som vi har fået ind i første fase af kampagnen. Det drejer sig blandt andet om en ny PR-indsats, der tager udgangspunkt i resultaterne af Codans køreprøve, siger Mette Heering Pontoppidan.

Derudover genaktiveres en del af det content og de kampagneelementer, der gav første del af Codan-kampagnen vinger. Codan samarbejder om kampagnen med reklamebureauet & Co., Entrance Film, Hello Great Works og Densou.