En influent-drevet kampagne fra Arlas kakaomælk-brand, Matilde, blandede sig i fra midten af marts til midten af april i koret af corona-marketing-initiativer. Det skabte opmærksomhed.

Ideen – der er udviklet i samarbejde med Hjaltelin Stahl – gik ud på at sende personlige fødselsdags-videohilsner fra syv kendte influenter – herunder Sofie Linde, Lakserytteren, Zanka og Christopher – til en række teenagere med fødselsdag i perioden.

Og det gav pote: Blandt de mange resultater ses nu en ”time spent with brand” på cirka 4.100 timer og to millioner views på hero-filmen på to uger.

Ligger til brandet

Kampagnen startede primo april med en opfordring på sociale medier til danske forældre med ”fødselarer mellem 13 og 17 år i perioden 15. marts til 15. april – som ikke kan blive fejret som planlagt?”

Forældre, der havde lyst at være med, skulle ”nominere” deres unge mennesker eller ”alle fødselsdagsbørn i alle aldre”, som det hed i den indledende post – og så kunne man vinde en personlig fødselsdagshilsen fra en kendis – plus ”en festlig fødselsdagspakke med friskbagt kagemand, boller, kakao og pynt”.

Og det ligger præcis til brandet, siger Charlotte Richter Bjelke, Senior Category Manager, Arla Foods.

– Matilde har haft plads på fødselsdagsbordet i de danske hjem de sidste 50 år. Så vi ville også gerne bidrage til fødselsdagsstemningen, nu hvor der måske er ekstra brug for det, siger hun om baggrunden for kampagnen.

”En personlig trigger”

Influenterne, der i første omgang opfordrede til ”nomineringer”, og som også siden leverede de personlige video-fødselsdagshilsner til de udvalgte – også på deres egne sociale medier – var Sofie Linde, Wafande, Skinz, Uffe & Holly Holm, Lakserytteren, Zanka og Christopher.

I alt 15 fødselarer vandt og fik udover en kendishilsen en pakke fra Arla med kagemand, boller og Matilde Kakaomælk leveret til døren.

– Matilde var ikke alene om at gå i markedet med et purpose-drevet budskab, der gav noget tilbage til forbrugerne, siger Robert Preuss, seniorkonsulent, Influencer Marketing & Activation, Hjaltelin Stahl, og tilføjer:

– Men det her handler om at give børn og unge en særlig overraskelse, og ud over at strø lidt ekstra magi på toppen af en ren og fin ide, så bidrog profilerne til budskabets autentiske vinkel. De øgede relevansen og fungerede som en personlig trigger, der fik målgruppen til at stoppe, lytte og involvere sig.

Egne kanaler var også stærke

Og ifølge de tal, som Markedsføring har modtaget fra parterne bag kampagnen, har man ikke ramt helt ved siden af: 

Her meldes bl.a. om over 2.000 delinger, 3.300 saves, 13.400 likes og 6.000 kommentarer.

Alene filmen med fødselsdagshilsenen fra alle syv influenter blev vist to millioner gange i kampagne-perioden, og opnåede 245.000 view through-visninger – svarende til en ”time spent with brand” på omkring 4.100 timer.

De syv influenter fik dertil engagementet op i gear i deres egne kanaler, hvor f.eks. Instagram Stories genererede knap 1,3 millioner organiske impressions – det dobbelte af benchmark estimat. 

Hertil kommer, at de leverede næsten 16.000 organiske klik via swipe-ups til Matildes Facebook-site med et CPC under benchmark og en CTR på 6-13 procent. 

– Vores estimater bygger på markeds-benchmarks. Resultaterne tegner derfor et tydeligt billede af en velvilje i målgruppen til at belønne en ren ide – og et relevant budskab, der rammer en nerve, siger Robert Preuss fra Hjaltelin Stahl.

Se hero-filmen med de syv influenter her – efterfulgt af Christophers, Sofie Lindes og Lakserytterens film.

Tillykke fra alle syv influenter

Christopher

Sofie Linde

Lakserytteren