Den børsnoterede svenske IT-koncern Knowit overtager det digitale bureau Creuna for godt 128 millioner kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Knowit.

Creuna fusioneres ind i den digitale bureau-del af Knowit, Knowit Experience, der kommer til at rumme godt 900 medarbejdere i Norden.

– Vores ambition er at blive det førende bureau inden for data-drevet customer experience i den nordiske region. Med vores kompetencer og Creunas passion for at udvikle stærke brands og brugeroplevelser, styrker vi nu vores position yderligere, siger Frederik Ekerhoved, direktør for Knowit Experience, i en pressemeddelelse fra Creuna.

Vokser i Danmark

Det er på sigt planen, at de to digitale bureauer skal samles under navnet Knowit Experience, fremgår det af meddelelsen, men i første omgang lever Creuna-navnet og -brandet videre.

Creuna Danmark har i dag godt 80 medarbejdere i Aarhus, og det sammenlagte bureau vokser til at have omkring 100 medarbejdere i Danmark, da Knowit Experience – der er en markant spiller på såvel den norske som svenske digitale bureauscene – er til stede i København.

Creuna har også tidligere haft et stort kontor i København, men det blev lukket efter en række år med store underskud.

Det digitale bureau har en lang historie bag sig. Creuna bygger på de sunde rester af svenske Adcore, der i begyndelsen af årtusindet var en af kometerne på den skandinaviske web-himmel sammen med selskaber som Framfab og Icon Medialab.

Efter dot com-krisen, der ramte den svenske webkoncern hårdt, købte ledelsen i de norske og danske selskaber sig ud af Adcore-koncernen og etablerede Creuna, der begyndte med tre kontorer i henholdsvis Aarhus, København og Oslo.

Roar Nissen i spidsen

I de senere år har Creuna i Danmark – i modsætning til moderselskabet, der har haft røde tal på bundlinjen – leveret flere millionoverskud.

Eksempelvis blev det til 1,8 millioner kroner på bundlinjen i 2019, og det bliver den danske Creuna-CEO, Roar Nissen, der skal stå i spidsen for Knowit Experience i Danmark.

– Jeg er stolt over de resultater og den profil, vi har skabt i Creuna. Teamet og ledelsen i Danmark har etableret en særdeles attraktiv arbejdsplads, vi er en værdifuld partner for vores kunder, og jeg kan godt forstå, at Knowit gerne vil have os med ombord, siger han i meddelelsen.

Han fortsætter:

– Vi har tænkt os at fortsætte den positive udvikling, vi er i og udforske de muligheder, sammenlægningen giver os. Vi har længe haft lyst til at etablere en tilstedeværelse i København, og vi glæder os til at begynde samarbejdet med vores nye kollegaer.

Køb afventer godkendelse

Knowit vil som nævnt købe Creuna for godt 128 millioner kroner. Heraf skal knap 36 millioner kroner betales kontant, mens 61 millioner kroner falder i form af 356.856 nye Knowit-aktier.

De restende 31 millioner kroner betales enten kontant eller med Knowit-aktier senest december 2021.

Derudover kan prisen stige, hvis EBITA (indtjening før renter, skatter og afskrivninger, red.) ”overstiger visse basisniveauer” i de finansielle år 2021, 2022 og 2023, fremgår det af pressemeddelelsen.

Knowits opkøb af Creuna skal godkendes af de norske konkurrencemyndigheder, og ”opkøbet vil være endeligt efter godkendelse af konkurrencemyndighederne, hvilket forventes i løbet af november”, fremgår det af pressemeddelelsen.