Det danskfødte bureau Manyone udvider nu med kontorer i Syd- og Nordamerika.

Det sker ved, at det brasilianske bureau Questtonó, der rummer godt 40 medarbejdere og har kontorer i São Paulo og New York, ”bliver en del af Manyone”, oplyses det i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det også, at ”Manyone med partnerskabet med Questtonó tilføres en række kompetencer og et markedskendskab, der skal bidrage til, at Manyone kan løse endnu flere opgaver for verdens største virksomheder”.

Er det et opkøb eller et partnerskab?

– Der er tale om et planlagt step-for-step-opkøb med fuld integration fra start. Både på brand og teams. Der er en række økonomisk-taktiske årsager til den fremgangsmetode, oplyser David Fellah, Co-CEO og stifter af Manyone, i en mail til Markedsføring.

Om Manyone:

  • Manyone blev stiftet i 2019 af David Fellah, Lasse Jensby Dahl og Søren L. Poulsen.
  • Siden er firmaet gennem opkøb vokset til 185 medarbejdere med kontorer i København, Aarhus, Stockholm, São Paulo, Frankfurt, Hong Kong, Singapore, London og New York.
  • Firmaet tæller specialister inden for strategisk design, produktdesign, digitalt design, virtual reality og oplevelsesdesign.

Global ekspansion

Manyones planer om at lancere et nyt, strategisk designbureau med internationale ambitioner blev første gang præsenteret i 2018.

Siden er bureauet vokset gennem opkøb af det digitale designbureau THINK!, det kreative techbureau Molamil, designbureauet Skibsted ID, Prospect Design i London samt produkt- og strategibureauet Boris med kontorer i Hong Kong og Singapore.

Siden har Manyone åbnet et kontor i Frankfurt.

Bliver Questtonó-ejerne partnere i Manyone, som vi så ved de ”rene” opkøb af blandt andre THINK! og Molamil?

– De bliver partnere i Manyone som en del af forløbet – det er en central del af vores model. Alle ombord, oplyser David Fellah.

Et etableret bureau

Questtonó er med 28 år på bagen veletableret i Sydamerika, og bureauet kommer ind i Manyone med en kundeliste, der rummer virksomheder som AmBev, Magic Leap, Ford og Panasonic.

Om Questtonó:

  • Questtonó er et design og innovationsbureau med base i São Paulo og et kontor i New York.
  • I bureauets 28-årige levetid er det blevet til over 170 større designpriser i både Syd- og Nordamerika.
  • Firmaet tæller specialister inden for design, research, strategi samt ingeniører

Til at starte med vil Questtonó ændre navn til Questtonó Manyone, men på sigt vil firmaet skifte navn til Manyone.

– Dette er mere end bare en forretningsbeslutning. At Questtonó bliver en del af Manyone er i høj grad en beslutning om at udbygge et fælles syn på verden og en fælles kultur, lyder det fra Levi Girardi, CEO i Questtonó i pressemeddelelsen.

Han fortsætter:

– En kultur centreret omkring, hvordan kreativitet og design kan skabe globale, innovative løsninger. Positive løsninger der sætter mennesket og planeten først, og som spiller ind i fremtidens forretningsmodeller.

En milepæl for Manyone

Med tilføjelsen af Questtonó tæller Manyone nu over 185 medarbejdere fordelt på ni kontorer i otte lande.

– Det er af stor betydning for Manyone, at vi får netop dem med ombord i vores rejse. Helt konkret betyder det nu, at vi dækker verden fra øst til vest, og at vi har en størrelse, der kan levere de globale løsninger og kompetencer, som vores kunder efterspørger, siger David Fellah.

Manyone opnåede i regnskabsåret 2019 en bruttofortjeneste på knap en million kroner, mens årsresultatet landede på minus syv millioner kroner.

Hvordan har forretningen udviklet sig i coronaåret 2020?

– Særdeles tilfredsstillende – pandemien taget i betragtning. Vi er vokset 45 procent , og vi var 115 manyones ved årets udgang. Til trods for vores særdeles tunge investeringer i fremtidig vækst lykkes det ovenikøbet at lande et driftsoverskud på mellem en halv og en million kroner, oplyser David Fellah.