En af dansk kulturlivs helt store bastioner, Det Kongelige Teater, er i luften med programmet for 2016/2017, og det betyder, at der skal sælges en masse billetter til en perlerække af forestillinger inden for skuespil, opera, ballet og koncerter i de kommende måneder.

Det kræver naturligvis en markant indsats på marketingfronten, hvor Det Kongelige Teater gentagne gange har gjort sig bemærket.

Det skete eksempelvis i 2011, hvor Mensch som bureau i samarbejde med Bacon vandt ”Årets Film” pris for Det Kongelige Teaters image- og branding-film ”Stjerner er det, der lyser i mørket” ved True Award.

I kampagnen for årets program er det ikke stjernerne, der er omdrejningspunktet, men derimod fællesskabet. Altså alle de mennesker og kompetencer, der knokler løs for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Et stærkt team står bag

Bag kampagnen står det lille bureau Wichmann/Schmidt, der også stod bag en kampagne for Det Kongelige Ballets nyopsætning af ”Svanesøen” i fjor, der blev en stor succes. Et arbejde, der i øvrigt er i spil til flere Creative Circle Awards i år.

I den nye kampagne møder vi bl.a. scenemedarbejdere, make-up artister, balletbørn, skræddere og musikere i samspil med skuespillere, operasangere og balletdansere.

Jacob Rosendal, marketingchef hos Det Kongelige Teater, har endnu engang allieret sig med Wichmann/Schmidt for at sørge for at få skabt opmærksomhed for Det Kongelige Teater.

– Wichmann/Schmidt er gode til at se husets potentiale udefra. De formår at udfordre os, tænke konceptuelt og sørge for at finde de rigtige samarbejdspartnere, der kan få ideerne til at blive til virkelighed, siger Jacob Rosendal.

Det Kongelige Teater og Wichmann/Schmidt har atter en gang fået Casper Balslev til at instruere reklamefilmen og New Land til at producere, hvilket er det samme hold som lavede ”Svanesøen”.

Reklamefilmen bliver desuden bakket op af tre backstage flm, hvor man kan møde nogle af alle disse dygtige mennesker, man kort bliver introduceret for i reklamefilmen.

Se med her:

Kort reklamefilm

Lang reklamefilm 

Bag scenen – Skuespil 

Bag scenen – Ballet 

Bag scenen – Opera