Salling Group har besluttet sig for at insource koncernens digitale medieindkøb.

I første omgang er den digitale satsning trådt i kraft for kæderne Bilka og BR, og legetøjskæden har været prøveklud for den omfattende øvelse.

Formålet er ”at rykke kædernes medieinvesteringer helt tæt på forretningen og dertilhørende e-handel.”

Føtex vil desuden trække data hjem fra starten af det nye år og planlægger derefter at rykke flere og flere digitale medieinvesteringer inhouse.

Ifølge Bilkas marketingchef, Tore Nederland, sker udviklingen som naturlig konsekvens af, at Bilka i årets løb har flyttet 40 procent af mediebudgettet fra TV og radio over på digitale medier.

– I takt med, at vi allokerer flere penge til digitale medier og automatisering, er det vores ønske at tage fuld ejerskab på vores data, så de kommer helt tæt på forretningen, som fortsat bliver mere og mere afhængig af en massiv digital tilstedeværelse på nettet, siger Tore Nederland.

Corona har sat digitale spor

Han understreger dog, at radio, TV og print annoncering fortsat vil blive foretaget af IUM, som for knap to uger siden, meldte ud, at de med udgangen af januar måned lukker mediebureauets Aarhus-afdeling ned

Dagligvarekoncernen har under corona-pandemien reduceret mediespendet, ligesom Føtex-kæden har lagt et nyt digitalt spor, der dels har fordoblet kædens digitale medieinvesteringer og samtidig reduceret det samlede mediebudget, så det i dag ligger på index 95. 

Marketingdirektør i Føtex, Karin Sommer oplyser, at næste digitale skridt bliver at flytte kædens tiltagende digitale medieindkøb inhouse – vel at mærke i takt med, at det digitale team bliver bemandet med de nødvendige kompetencer for at kunne varetage den omfattende opgave.

Kræver flere kompetencer

– Det er jo ingen hemmelighed, at medieforbruget er flyttet over på digital, og vi har jo allerede høstet gode erfaringer med Facebook, hvor vi har udnyttet fordelene ved, at vores interne SoMe-bureau både har kunnet producere og indrykke indhold på vores sociale medier, siger Karin Sommer.

Hun fortsætter:

– I takt med, at vi udvider vores digitale indsats og flytter medieindkøbet ind i huset, bliver vi selvfølgelig også nødt til at sikre, at vi har de nødvendige ressourcer til rådighed, så vi får en medieafdeling, der bliver i stand til at orkestrere hele vores digitale tilstedeværelse, hvad enten afsenderen hedder Bilka eller Føtex.

Hun mener, at IUM’s rolle ”langt fra er udspillet”, da der fortsat vil være betydelige opgaver for mediebureauet at skulle løse inden for media planning og rådgivning generelt.

På medarbejderfronten ventes det at kræve i omegnen af 10 årsværk, hvorfor Salling Groups medieafdeling endnu mangler et stykke vej for at nå i mål, selv om afdelingen det sidste års tid er vokset fra tre til syv medarbejdere.