Med en omsætningsvækst i Danmark på 30 procent i forhold til 2018 og driftsresultat på knap 19 millioner kroner har Novicell netop leveret det bedste resultat nogensinde. 

– Vi har placeret os godt i et voksende marked, hvor virksomhederne i stigende grad søger samarbejdspartnere, der kan være med til at vækste deres forretning frem for nogen, der blot kan bygge dem et flot website, siger bureauets adm. direktør, Per Kirchner, i en pressemeddelelse.

Og det er ikke mindst den internationale forretning, der vokser, oplyser bureauet. 

Således er et underskud i 2018 vendt til et overskud i 2019 i den samlede internationale forretning – og det er ikke mindst på grund af succes i Storbritannien, lyder det fra Per Kirchner.

Vækst i UK trods Brexit 

– Vi har fordoblet medarbejderstaben på kontoret i London det seneste år, og har blandt andet flyttet nøglemedarbejdere fra Danmark til London for at håndtere en række nye, internationale kunder, som er kommet ind via London-kontoret, siger Per Kirchner og tilføjer:

– Successen i Storbritannien skyldes blandt andet, at danske CMS-platforme vinder frem, og derfor står vi som dansk bureau naturligvis særdeles stærkt.

Udover London, og naturligvis de danske afdelinger i Aarhus og København, er Noveicell også til stede i Madrid, Spanien og Oslo, og lige nu arbejder man på at åbne sit ottende kontor. Denne gang i Amsterdam:

– Der er et interessant marked i Holland, som på mange måder minder om det danske, så jeg er ikke i tvivl om, at vi vil være i stand til at lave en succes – selv i den nuværende situation, siger Per Kirchner.

Masser af plads – og en coronakrise

Sidste efterår udvidede Novicell sit aarhusianske HQ-territorium med 6.000 ekstra kvadratmeter, og når hele bygningen er omdannet til kontor senere på året, så bliver der ikke bare plads til Novicells egen voksende medarbejderstab, men også til en række mindre it-virksomheder.

– Vi købte først og fremmest bygningen for at gøre plads til vores egen voksende medarbejderstab. Men vi ser også nogle gode synergier i at kunne tilbyde mindre it-virksomheder at rykke ind i et kreativt fællesskab, hvor vi har mulighed for at inspirere hinanden, siger Per Kirchner.

Om coronakrisen lyder forventningen, at den ”efter alt at dømme væksten til at flade lidt ud”, men Per Kirchner er stadig fortrøstningsfuld i forhold til udviklingen:

– Vores medarbejdere har i store træk kunnet løse deres opgaver hjemmefra, så selvom vi kommer ud af første halvår med en lavere vækst sammenlignet med sidste år, skal vi bestemt ikke klage, siger han og tilføjer:

– Hvis der er kommet noget positivt ud af krisen, så er det, at det digitale har fået endnu mere fokus, og det uforløste potentiale, som mange virksomheder har på den front, skal vi forsøge at forløse.

Novicell beskæftiger i dag 280 medarbejdere 

Hovedtal Novicell ApS (koncern)

(I mio. kr.)                               2019              2018

Bruttofortjeneste                    146,9             115,4             

Resultat før skat                    18,2               9,0                          

Årets resultat                          13,8               6,0     

Egenkapital                              37,6               28,2

Gns. antal ansatte                   238                196