Publicis er klar med en ny digital platform, Publicis Connect, der samler de klassiske arbejdsgange mellem kunde og bureau ét sted.

Der er tale om en samarbejdsplatform, hvor både kunde og bureau – også på tværs af flere lande – kan se alt fra brief, kampagnedetaljer og medieplan til live performance-overvågning, indsigtsmodul og rapportering af resultater. 

– Nogle af enkelt-modulerne har vi kørt isoleret tidligere, men nu er vi gået live med alle moduler koblet sammen, siger Kenneth Brinkmann, CEO, Publicis.

Han vurderer, at der ligger omkring 8-9.000 timers udvikling bag, herunder optimering i samarbejde med testkunder:

– Det bliver en helt ny retning for os, men vi mener, at den traditionelle forretningsmodel er død. Det klassiske agency work flow duer ikke mere – der er et reelt behov for nye modeller, siger han.

Indbygget transparens

Arbejdet med at udvikle den ny platform startede for et par år siden, fortæller Kenneth Brinkmann. 

– Vi ville væk fra arbejdsgange i det system, mange bruger, ERP-systemet Marathon, for det er tungt og manuelt, siger han og tilføjer:

– Med en helt almindelig digital kampagne kunne der faktisk være tale om 45-55 arbejdsgange fra start til slut. Det lyder af meget, og det er meget.

" Her kan alle se med. Det mindsker risikoen for fejl – og det sikrer gennemsigtighed for alle parter.
Kenneth Brinkmann | CEO | CEO Publicis Groupe Denmark

Men det slipper man for med Publicis Connect, fordi Marathon i dag er en automatiseret og integreret del af Connect, forklarer Kenneth Brinkmann: 

– Det vil sige, at kunderne og vi har altid overblik over budget og fakturering i realtid. Og samtidig behøver man ikke rode rundt med Power Point-præsentationer, mails og dokumenter i 15 versioner til stakeholdere i syv forskellige lande, siger han og tilføjer:

– Her kan alle se med. Det mindsker risikoen for fejl – og det sikrer gennemsigtighed for alle parter. 

Dertil kommer, at en virksomhed kan arbejde med platformen i to niveauer:

– Tag en bank som eksempel: Den kan køre både de landsdækkende kampagner, og lade hver enkelt filial køre sine egne. Systemet er præpopuleret med segmenter og geo-segmenter, så filialen skal sådan set bare indtaste målsætninger, budget og KPI’er.

”Som sendt fra himlen”

Hos Nordisk Film har Charlotte Roesgaard, Head of Nordic Consumer Insight & Mediabuying, været involveret i test af Publicis’ nye platform.

Og hun ser store fordele ved at benytte platformen frem for et traditionelt ”agency work flow”:

– For os handler det om at være så effektive som muligt. Vi lancerer enormt mange nye film i et ”normalt” år, og der er ikke tid til at spilde tiden på manuelle opgaver, siger Charlotte Roesgaard og tilføjer:

– Netop her er Connect som sendt fra himlen, da det fjerner mange timers håndholdt arbejde for både os og bureauet, og giver plads til fokus på strategien og de forretningsmæssige målsætninger. 

Hos Nordisk Film har Charlotte Roesgaard, Head of Nordic Consumer Insight & Mediabuying, været involveret i test af Publicis’ nye platform. Foto: PR.

Så fordelen er, mener Charlotte Roesgaard, ”den agilitet, som Connect tilbyder, og at al kommunikation og indsigt er samlet et sted: 

– Det betyder at vi og vores bureau kan være den bedste udgave af os selv og bruge tid og kræfter på det, som skaber resultater. 

Men kan der ikke være en risiko for at komme for langt væk fra den personlige kontakt?

– Fra starten har det været klart for både os og Publicis, at det bestemt ikke handler om at fjerne kontakt mellem os. Tværtimod. Vi vil blot gerne bruge den kontakt på noget bedre end endeløse emails og i stedet fokusere på at udvikle vores forretning sammen, siger Charlotte Roesgaard og tilføjer:

– Så vi ser ikke, at kontakten bliver mindre. Til gengæld bliver den langt mere kvalitativ og bevidst.

”Et oprydningens år”

Tilbage hos Kenneth Brinkmann og Publicis er forventningerne til den nye platform høje.

– Med Connect kan vi i langt højere grad vise vores kunder, hvad vi rent faktisk skaber af værdi for dem. Det er essentielt, siger han og tilføjer:

– Og set med vores egne briller handler det om at frigive tid til at rådgive i stedet for at sidde med en masse manuelle rutiner. Den tid får vi nu, og det vil også sikre os selv en mere rentabel forretning.

Men i 2020 bliver der ikke tale om et plus på bunden:

– Vi har været presset, og 2020 har på mange måder også været et ”oprydningens år”. Men nu kigger vi frem. Vi har et stærkt team nu, vi er på plads, der er styr på talentmassen og styr på koncepterne. Jeg synes, vi står pissegodt, siger han og tilføjer:

– Januar har f.eks. været den travleste nogensinde. Både januar og februar ligger faktisk over budget, og vi har ellers lagt et ret offensivt Q1-budget. 

Tættere på “Power of One”

Ifølge Kenneth Brinkmann er der desuden kommet både nye folk og nye kunder til:

– Vi har fint momentum og rigtig mange newbizz-møder. Og på medarbejderfronten vil jeg tro, vi kommer til at være 10-15 procent flere i 2021, end vi har været i 2020, siger han og tilføjer:

– Så jeg tror også, vi får travlt i Q2 og Q3.

" Internt må der gerne falde lidt støv på det hele nu.
Kenneth Brinkmann | CEO | CEO Publicis Groupe Denmark

Hvornår bliver I til én enhed, som I tidligere har meldt ud, er målet?

– Juridisk set er vi meget tæt på at være der. I løbet af i år kommer vi alle til at være en del af Publicis Danmark A/S. Vores kreative bureau og mediabureauerne bor på samme adresse, og arbejder fuldt integreret, siger Kenneth Brinkmann og tilføjer:

– Men organisatorisk kommer det stadig til at være to enheder: Netop bureau-delen, som jeg står for, og konsulenthuset Publicis Sapient, der har en selvstændig ledelse. 

Hvad er det vigtigste mål for 2021?

– Vi skal selvfølgelig holde momentum og fortsat levere værdi til vores kunder, siger Kenneth Brinkmann og tilføjer:

– Men internt må der gerne falde lidt støv på det hele nu. Efter to år med enorme forandringer, er det vigtigt at vi alle føler os hjemme i det nye. Som bjergbestigeren, der er på vej mod basecamp.