Klausen + Partners kom efter ”et udfordrende 2018” ud af det seneste regnskabsår med vækst på toplinjen og sorte tal på bundlinjen.

Det fremgår af B2B-bureauets netop offentliggjorte årsregnskab for 2019, hvor årets resultat landede på 2,3 millioner kroner mod et minus på 0,5 millioner kroner i 2018. 

Klausen + Partners bruttofortjeneste voksede i samme periode fra 14,3 millioner kroner til 15,9 millioner kroner.

– 2018 var et svært år for os, hvor vi sagde farvel til fire store kunder, hvilket smittede af på regnskabstallene. I 2019 fik vi virkelig gang i butikken igen med tilgangen af 16 nye kunder, siger Hans-Henrik Søndersted-Olsen, CEO og partner i Klausen + Partners.

Driften er positiv igen

Han fremhæver, at driften igen er positiv i bureauet. Driftsresultatet, der i 2018 gik i minus med 0,6 millioner kroner, landede således på plus 0,8 millioner kroner i 2019.

Desuden pynter det på bundlinjen i det nye årsregnskab, at bureauets ejere har eftergivet en gæld på godt 2,2 millioner kroner i 2019, hvilket er bogført som en ekstraordinær indtægt.

Bureauet ejes af Hans-Henrik Søndersted Olsen, Brian Ørting Carlson og Niels Kaldahl.

– Det er ren regnskabsteknik, der ikke har noget med den daglige drift af bureauet at gøre. Det interessante er, at vi er tilbage med positiv drift efter et år i konsolideringens tegn, hvor der virkelig har været knald på, mener Hans-Henrik Søndersted Olsen.

Den positive bundlinje er opnået i et år, hvor bureauet i gennemsnit har haft lidt færre fuldtidsansatte medarbejdere end året før, og der ”har virkelig været sus i skørterne”, som Hans-Henrik Søndersted Olsen formulerer det.

– Alle medarbejdere løb ekstra hurtigt i 2019, hvilket blandt andet hænger sammen med, at vi har landet en del større kunder end dem, vi tidligere har beskæftiget os med, siger han.

Han mener, at Klausen + Partners, der er et rendyrket B2B-bureau, er godt positioneret på det altid foranderlige bureau-marked.

– Marketing er i rivende udvikling med krav til transparens, brug af data, automatisering, kunstig intelligens, sociale medier og lignende, og der står vi som et specialiseret B2B-bureau godt rustet, mener Hans-Henrik Søndersted-Olsen, der ”forventer et noget bedre resultat i 2020”.

– Vi har fastlagt en vækststrategi frem mod 2022, hvor målsætningen er, at bureauet skal være dobbelt så stort som i 2019 målt på omsætning, bundlinje og medarbejdere, siger Klausen + Partners-CEO’en.

Vil hente awards i 2020 

Klausen + Partners kom også fagligt stærkt ud af 2019, mener Hans-Henrik Søndersted Olsen, da året bød på arbejder for kunder, som han har store forventninger til på award-fronten i 2020.

– Vi vil gerne betragtes som et af de stærkeste bureauer inden for B2B-marketing i Danmark, Norden og internationalt, og her er awards en god målestok, siger han.

Bureauet vil i år sende cases ind til såvel nationale som globale awards, heriblandt Danish Digital Award, Global B2B Marketing Award og DMA International ECHO Awards. 

– Hvis jeg skal have en rigtig god nytårsaften 2020, så vil vi både have forbedret de økonomiske resultater og hentet mindst en award i Danmark og gerne to internationalt. Allerhelst en ved Global B2B Marketing Award i UK, der betragtes som VM inden for vores disciplin, slutter Hans-Henrik Søndersted Olsen.

Nøgletal: Klausen & Partners A/S

(i mio. kr.)                                                 2019              2018

Bruttofortjeneste:                                    15,9               14,3

Driftsresultat:                                            0,8                 -0,6

Årets resultat:                                           2,3                 -0,5

Egenkapital:                                               3                    0,6

Gns. antal ansatte:                                   21                  23