Anita Lykke Klausen, marketing- og neuromarketing-konsulent, var blandt de 20 unge brancheprofiler udvalgt til den første The M Talents-list, og hun betragter udvælgelsen som ”et fagligt blåstempel fra branchen”.

– Det er selvfølgelig et personligt skulderklap, og det sætter dig i et andet lys i branchen. Vi var de første, der var på M Talents-listen, så kendskabet til listen er naturligvis begrænset, og den er ikke lige så kendt som M-listen. Alligevel er det et rigtig fint trinbræt, hvis man en dag har et mål om at komme på M-listen, siger Anita Lykke Klausen.

Bag The M Talents-kåringen står Dansk Markedsføring sammen med headhunter- og konsulentbureauet Marcher & Markholt og NoA Consulting.

Formålet er én gang om året at hædre branchens dygtigste ”Young Professionals” – altså unge under 30 år, der arbejder inden for marketing, tech, kommunikation eller medier.

Anita Lykke Klausen, marketing- og neuromarketing-konsulent, Anitalk. Foto: The M Talents 2020

The M Talents udgives som en del af bogen The M List, der rummer profiler af godt 200 marketingfolk, som har udmærket sig i årets løb samt en trend-analyse med fokus på branchens udvikling fremadrettet. 

Bruger du aktivt udvælgelsen til The M Talents 2020 på nogen måde?

– Jeg bruger det i omtalen af mig selv, på samme måde som jeg nævner andre accomplishments. Det kan nærmest bruges som et kvalitetsstempel på linje med at vinde andre priser i branchen, siger Anita Lykke Klausen.

Et skulderklap

En anden af de 20 udvalgte M Talents 2020, Christoffer Kleding, Head of Social Media & Digital Transformation i bureauet Sunrise, ser også først og fremmest udvælgelsen til listen som et fagligt skulderklap.

Har udvælgelsen påvirket dig eller din karriere?

– Man bliver selvfølgelig glad for indstillingen, anerkendelsen og for de mange positive beskeder, der følger med, siger han.

Christoffer Kleding, Head of Social Media & Digital Transformation, Sunrise. Foto: The M Talents 2020.

Christoffer Kleding fortsætter:

– Samtidig kommer arbejdshandskerne hurtigt på igen, og man kigger frem. Så jeg vil ikke sige, at det har fået mig til at dreje i en ny retning. Kursen og målet er stadig det samme, siger Christoffer Kleding, der snarere vil kalde udvælgelsen til The M Talents 2020, for ”et skulderklap, der har motiveret til at træde endnu mere i pedalerne”.

– Og jeg vil da heller ikke afvise, at det netværksmæssigt kan have givet lidt ekstra medvind på cykelstien. For mig har det i hvert fald været en positiv oplevelse, og det håber jeg også, at det bliver for de kommende på listen.                                                                                                         

Bruger du aktivt udvælgelsen til The M List 2020?

– Nej, det vil jeg ikke sige. Det er ikke sådan, at jeg råber højt om det, og deler flyers ud til kundemøderne. I sidste ende er det jo mit arbejde og mit håndværk, som jeg gerne vil have, at mine kunder og kolleger bedømmer mig på, hvilket også er det, jeg selv brænder for, siger Christoffer Kleding.

Han fortsætter:

– Når det så er sagt, har jeg da skrevet det på LinkedIn og diverse andre steder. Så jeg lægger heller ikke skjul på det. Vil man finde ud af om, jeg er på listen, er det ikke svært at finde ud af.

Jubel og fistbumps

Blandt de 20 udvalgte til The M Talents 2020 var også  Hannah Portner, Strategic Planner i AKQA, og hun oplevede eksempelvis en stor stigning i antallet af folk, der tjekkede hendes LinkedIn-profil ud, da listen blev offentliggjort.

– Derudover har det mest været mindre ting, såsom at eksisterende eller potentielle kunder havde set, jeg var på listen og nævnte det ved møder, hvor de enten lykønskede mig med det eller fortalte kollegerne det.

Hannah Portner, Strategic Planner, AKQA. Foto: The M Talents 2020.

Hannah Portner fortsætter:

– Derudover var der en del jubel, fist bumps og high fives på kontoret. Alt sammen før Covid-19 selvfølgelig.

Bruger du aktivt udvælgelsen til The M Talents 2020?

– Nej, ikke rigtigt. Jeg føjede det til afsnittet “Accomplishment” på min LinkedIn, og jeg skrev et ydmygt praleindlæg på LinkedIn, hvor jeg meddelte, at jeg var blevet udvalgt for at vise min taknemmelighed over for dem, der stemte på mig og dem, der indstillede mig.

Derudover lykønskede hun de andre udvalgte.

– Jeg foretrækker at holde det på lidt lavt blus fra min side, men jeg bliver både overrasket og taknemmelig, hvis andre bringer det op. 

Indstil et talent nu

The M Talents skal indstilles af kolleger eller chefer, hvorefter et advisory board udvælger årets talenter, der kommer med i bogen The M List 2021.

Det sker på baggrund af disse fem udvælgelseskriterier:

  • Fagligt kompetenceniveau
  • Visionær og innovativ
  • Synlige resultater
  • Anerkendelser og vundne branchepriser
  • Personligt potentiale

Der er deadline for indstillinger til The M Talents 2021 1. oktober 2020 klokken 9, og du kan læse mere om udvælgelseskriterierne og indstille et talent her.

Indstil en kanditat til The M Talents 2021 her

Indstil her